Mesrur Barzani: Turizm önemli gelir kaynağımız haline gelebilir

Mesrur Barzani: Turizm önemli gelir kaynağımız haline gelebilir

.

A+A-

Turizm ve Şehircilik Bakanlığı’nda düzenlenen toplantıda konuşan Başbakan Mesrur Barzani, kentsel planların hazırlanmasında çevre, yeşillik ve kamu hizmetlerine ilişkin uluslararası standartların dikkate alınması gerektiğini söyledi. Barzani ayrıca, turizmin önemli gelir kaynaklarından biri haline getirilebileceğini vurguladı.

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, Turizm ve Şehircilik Bakanlığı’nda, il ve ilçe belediye başkanları ile ilgili bakan ve danışmanların katılımı ile düzenlenen “Belediyeler ve Turizm” konulu toplantıya başkanlık etti.

Hükumetten yapılan açıklamaya göre Başbakan Barzani, Kürdistan Bölgesi’ndeki resmi kurumlarının vatandaşlara hizmet vermek için yaptıkları çalışma, proje ve planları hakkında bilgi edinmek için tüm bakanlıkları ziyaret ettiğini söyledi.

Barzani, "Hükümet yetkilileri, vatandaşa hizmet etmek ve hükümetin programını uygulamak için ekip halinde çalışmalı, işlerini hızlı ve rutinden uzak bir şekilde tamamlamalıdır" dedi.

Turizm sektörünün geliştirilmesi için çalışmaların önemine vurgu yapan Barzani, turizmin önemli bir gelir kaynağı olabileceğine dikkat çekti.

Mesrur Barzani, "Çevreye karşı sorumlu davranmak tüm Kürdistan vatandaşlarının görevidir, çünkü çevreyi korumak hayatı korumaktır" dedi.

Sağlıklı bir yaşam için yeşil alanların korunması gerektiğini belirten Barzani, kentsel planların hazırlanmasında çevre, yeşillik ve kamu hizmetlerine ilişkin uluslararası standartların dikkate alınması gerektiğini söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.