Mesrur Barzani resmi temaslar için BAE’de

Mesrur Barzani resmi temaslar için BAE’de

.

A+A-

Kürdistan Bölgesi Hükümeti tarafından yapılan açıklamaya göre Başbakan Mesrur Barzani bugün resmi temaslarda bulunmak üzere BAE’nin başkenti Abu Dabi’ye ulaştı. Açıklamada, Mesrur Barzani’nin ziyareti kapsamında BAE Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan ile üst düzey bir görüşme gerçekleştireceği ifade edildi.

Başbakan Barzani, BAE’ye son resmi ziyaretini 2 Şubat 2026 tarihinde gerçekleştirmişti. Söz konusu ziyaret, BAE Devlet Başkan Yardımcısı ve Dubai Emiri Şeyh Muhammed bin Raşid Al Mektum’un daveti üzerine, Dünya Hükümetler Zirvesi’ne katılmak amacıyla düzenlenmişti.

Mesrur Barzani, o dönem zirve marjında BAE Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan, Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Şeyh Seyf bin Zayed ve zirveye katılan diğer liderlerle bir dizi stratejik görüşme gerçekleştirmişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.