Mesrur Barzani, İngiltere Başbakanı Johnson ile görüştü

Mesrur Barzani, İngiltere Başbakanı Johnson ile görüştü

.

A+A-

Resmi ziyaret kapsamında Londra'ya giden Başbakan Mesrur Barzani, İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile bir araya geldi.

Beraberindeki heyetle resmi ziyaret kapsamında dün Lonra'ya giden Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani bugün Başbakan Boris Johnson ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Başbakanlıktan yapılan açıklamaya göre, görüşmede Irak ve bölgedeki gelişmeler ve Kürdistan Bölgesi ile Birleşik Krallık arasındaki ilişkiler ele alındı.

Ülkesi ile Kürdistan Bölgesi’ndeki tarihi dostluk ilişkilerine değinen Johnson, geçmişte Kürdistan Bölgesi’ne yaptığı geziyi hatırlattı.

Johnson, “Unutamadığım ziyaretlerimden biriydi. Umarım bir kez daha Erbil’e gelme fırsatım olur” dedi.

İngiltere’nin her alanda Kürdistan Bölgesi’ne yardım etmeye hazır olduğunu vurgulayan Johnson, Erbil ile Bağdat arasındaki sorunların anayasal temelde çözümünü desteklediklerini dile getirdi.  

Boris Johnson ayrıca Kürdistan Bölgesi hükumetinin göçmen sorununun çözümünde olumlu bir rol üstlendiğine değindi.

Başbakan Barzani de “teröre karşı mücadelede” Kürdistan Bölgesi’ne  destek ve yardımlarından dolayı İngiltere ve IŞİD’e karşı uluslararası koalisyona teşekkürlerini iletti.  

Kürdistan Bölgesi hükumetinin mali gelirleri çeşitlendirme, gelir kaynakları ve yatırım konularında gerçekleştirdiği reformları anlatan Barzani, İngiliz yatırımlarının Kürdistan Bölgesi’nde daha da artmasını temenni ettiklerini, bu konuda hükumet olarak her türlü kolaylığı sağlamaya hazır olduklarını dile getirdi.  

Başbakan Barzani, Londra’daki temasları kapsamında ayrıca üst düzey görüşmeler gerçekleştirecek.  

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.