'Melik Ahmet' iki yıl dayanabildi!

'Melik Ahmet' iki yıl dayanabildi!

Diyarbakır’da trilyonlarca para harcanarak yapılan ve açılışını Erdoğan’ın yaptığı Sur İlçesi’ndeki Melikahmet Caddesi yolu, sadece 2 yıl dayanabildi. Vali Güzeloğlu, trafiğe kapatılan tarihi cadde de bakım ve onarım çalışmalarını denetledi.

A+A-

Haber Merkezi - Açılışını Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı Diyarbakır’daki tarihi Sur ilçesi Melikahmet Caddesi’nin iki yıl önce tamamlanan sokak sağlıklaştırma çalışmalarından sonra çehresi değişip ve güzelleşti. Ancak açılış sonrası yola döşenen taşlar kırıldı. İki yıllık süre içinde yolun büyük bir kısmında taşlar yerinden çıktı ve yolda çöküntüler meydana geldi. Kış aylarında ise alt yapı sorunları her geçen gün büyüdü. Sağanak yağışlar sırasında biriken yağmur suları adeta caddeyi göle çeviriyordu. Yapımı tamamlandıktan kısa süre sonra kaldırım taşlarının yerinden oynadığı ve yer yer söküldüğü caddede hem üst yapı hem alt yapı sorunları esnafı çileden çıkardı. Gazetemiz, iki yıl içinde cadde de yaşanan sorunların çözümü için konuyu defalarca gündeme getirmişti.

Vali Güzeloğlu çalışmaları yerinde inceledi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, sokağa çıkma kısıtlaması ile birlikte tarihi cadde de yeniden çalışma başlattı. Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili Hasan Basri Güzeloğlu, trafiğe kapalı olan tarihi cadde de süren bakım ve onarım çalışmalarını yerinde inceledi.

Ramazan bayramına yetişecek

Cadde de yapılan çalışmalarla ilgili sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Güzeloğlu, “Sur İlçemiz Melikahmet Caddesinde başlayan yapım işlerini yerinde inceledim. Bazalt kesme taşlı ve dekoratif döşemeli yapım işimiz inşallah Ramazan Bayramına yetişecek. Bu arada bir müjde de verelim. Tarihi sokağımızın dekoratif aydınlatmasını da başlatıyoruz. Hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Yazık giden milli servet

Yolun kısa süre içinde bozulmasına sosyal medya hesabı üzerinden tepki gösteren bir vatandaş ise, “Daha 2 yıl olmadan bozulan Balıkçılarbaşı Melikahmet caddesi yolu tekrardan yapılıyor. Yazık giden milli servet. Peki o dönem o yolun kabulünü yapanlar hakkında herhangi bir işlem yapılacak mı?” diye sordu.

Tigris

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.