Mazlum Abdi: Bu söylenenler doğru değil

Mazlum Abdi: Bu söylenenler doğru değil

 DSG Genel Komutanı Mazlum Abdi, Rojava’daki Kürt taraflar arasındaki siyasi birlik çalışmalarının devam ettiğini belirterek, bazı partilerin süreçten dışlandığı şeklindeki bilgilerin yerinde olmadığını söyledi.

A+A-

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Genel Komutanı Mazlum Abdi, Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) ve Kürt Ulusal Birlik Partileri (PYNK) partileri arasındaki müzakerelere ilişkin Twitter hesabı üzerinden bir  açıklama yaptı.

“Kürt birliği için üstlendiğimiz inisiyatif, ulusal ölçüler temelinde devam ediyor” diyen Abdi, “Amacımız, bütün partileri adım adım yeni sürece dahil etmektir. Peşveru ve Yekiti (El-Wehdê) partileri bu inisiyatiften çıkarılmamıştır. Bu konuda paylaşılan bilgiler doğru değildir” ifadelerini kullandı.

 

undefined

Rojava’da DSG Genel Komutanı Mazlum Abdi’nin başlattığı inisiyatifin ardından ABD ve Fransa’nın da desteklediği müzakereler devam ediyor.

PYD öncülüğündeki PYNK ve ENKS, Haziran ayında yaptıkları ortak açıklamayla, ulusal birlik için yürütülen diyalogların ilk aşamasını tamamlandığını, 2014 Duhok Anlaşması’nın maddelerinin görüşmelerin temeli olarak kabul edildiğini ve kısa bir süre içerisinde genel anlaşmanın yapılacağını duyurmuştu. 

Taraflar son olarak ortak bir “Siyasi Karar Mercii” konusunda anlaşmıştı.

Rûdaw’a konuşan ENKS’li Süleyman Oso, bu anlaşmaya göre ENKS ile PYD’nin öncülüğünü yaptığı PYNK partilerine yüzde 40’ar temsiliyet verileceğini ve geri kalan yüzde 20’nin de Rojava’daki diğer taraflara verilmesinin öngörüldüğünü söylemişti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.