Martin Sonneborn: Biz de Türkleri geri göndeririz

Martin Sonneborn: Biz de Türkleri geri göndeririz

Avrupa Parlamentosu Parlamenteri Martin Sonneborn, Türkiye'deki Suriyelilerin Avrupa'ya girmesine izin verilmesi halinde, Almanya'da yaşayan Türkleri geri göndereceklerini söyledi.

A+A-

 

Haber Merkezi- Almanya'da Die Partisi'nin kurucusu ve Genel Başkanı Martin Sonneborn, Türkiye'deki göçmenlerin Avrupa'ya geçmelerini önlenmemesi durumunda, kendilerinin de Almanya'da yaşayan Türkleri geri gönderebileceklerini belirtti.

9 Ekim’de Rojava’ya yönelik başlatılan operasyonla birlikte, Avrupalı ülkelerin yaptırım kararı alması ve operasyona karşı çıkmalarından sonra, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Suriyeli mültecilerin Avrupa'ya gönderilebileceğini dile getirmişti.

Martin Sonneborn  da Erdoğan'ın bu sözlerine atfen, “Erdoğan bir kere daha bize 3 milyon Suriyeli göndermekle tehdit ederse, ben de Kreuzberg'den 3 milyon Türk'ü göndermekle tehdit ederim” ifadelerini kullandı.

Sonneborn Twitter hesabından da Rojava’ya yönelik operasyona karşı mesajlar paylaştı.

Die Partisi, 2019 yılında düzenlenen Avrupa Parlamentosu seçimlerinde, CDU-CSU, SPD, Yeşiller, Sol Parti, AfD ve FDP'nin ardından 7’nci sırada yer almış; yüzde 2,4 oyla 2 parlamenter çıkarmıştı.

Kaynak: K24

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.