Macron’dan Türkiye’ye sert tepki: Seçimlere müdahale planı var!

Macron’dan Türkiye’ye sert tepki: Seçimlere müdahale planı var!

.

A+A-

Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron, Türkiye hakkında ağır ithamlarda bulunarak, 2022 seçimleri için önemli bir iddiayı gündeme taşıdı.

France 5 kanalına konuşan Macron, Türkiye'yi devlet kontrolündeki basın organları aracılığıyla ‘yalanlar yaymakla’ suçladıktan sonra, 2022 seçimlerinin sonuçlarını etkilemeye yönelik müdahale girişimleri olacağını öne sürdü.

Macron, "kamuoyunun görüşlerine tesir etme" yoluyla Fransa'da 2022 yılında yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimlerine yapılacak müdahalelerin kabul edilemez olduğunu belirtti.

AFP’nin aktardığına göre, Macron, "Bunun kabul edilemez olduğunu düşünüyorum. Bunlar yazılı. Tehditler örtülü bir şekilde yapılmıyor" şeklinde konuştu.

“İslam hakkında sarf ettiğim sözler çarpıtıldı”

Macron konuşmasında, geçen sene İslam hakkında yaptığı açıklamalara da yer vererek, Türkiye tarafından bu sözlerinin çarpıtıldığını iddia etti.

Macron açıklamasında Türkiye ve Katar tarafından konrol edilen medya organlarına atıfta bulunarak şu şekilde konuştu:

“Geçen sonbaharda, çok açık bir şekilde yalanlarla örülü bir siyasi anlayış vardı… Devletlerin söylediği yalanlar, Türk devletinin kontrolü altındaki medya kuruluşlarının yaydığı yaylanlar, Katar tarafından kontrol edilen belli bazı büyük televizyon kanallarının yaydığı yalanlar…”

Macron, bu konuyu Katar Emiri Tamim bin Hamad el Sani ile de görüştüğünü sözlerine ekledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.