Macron: Türkiye'nin baskılarına boyun eğilmemeli

Macron: Türkiye'nin baskılarına boyun eğilmemeli

Fransa Cumhurbaşkanı, Suriye'nin kuzeyinde Türkiye ile anlaşmazlık olduğunu hatırlatarak, 'Hiçbir şart altında Suriye politikamız Türkiye'nin baskıları altında şekillenmemelidir.' dedi.

A+A-

EuroNews

 

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nde (AKPM) yaptığı konuşmada Türkiye'ye yönelik ağır eleştirilerde bulundu.

 

Avrupa Konseyi'nin 70'inci yıl dönümü için Strasbourg'da düzenlenen programa katılan Macron, burada yaptığı konuşmada Avrupa'da son yıllarda yaşanan sorunlara değindi.

 

Berlin Duvarı'nın yıkılmasından 30 sene sonra kıtada temel hak ve özgürlüklerin hala tehdit altında olduğunu belirten Macron, bunun için Rusya ve Türkiye'yi örnek vererek, "Hukukun üstünlüğünün gerilediği Türkiye'de insan hakları savunucularına, gazetecilere ve akademisyenlere karşı açılan davaları yakından takip etmeliyiz." şeklinde konuştu.

 

Konuşmasının sonunda sorulara cevap veren Macron, Yunanistanlı parlamenterin mülteci krizine ilişkin sorusu üzrine, "Sığınmacı konusunun Türkiye tarafından bir baskı unsuru olarak kullanıldığını söylemekte haklısınız. Bence doğru cevap bu baskılara boyun eğmek değil." şeklinde konuştu.

 

Cumhurbaşkanı Macron, Türkiye ile imzalanan mülteci anlaşmasının uygulanması için gerekenin yapılması ve Ankara ile ortak çalışılması taraftarı olduğunu ifade etti.

 

Diğer yandan Suriye'nin kuzey doğusunda Türkiye ile açıktan bir anlaşmazlık olduğunu hatırlatan Macron, "Hiçbir şart altında Suriye politikamız Türkiye'nin baskıları altında şekillenmemelidir." dedi. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.