Le Drian’dan Erbil’de önemli görüşmeler

Le Drian’dan Erbil’de önemli görüşmeler

Dün akşam başkent Erbil’e gelen Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian’ın, Başkan Mesud Barzani’nin yanı sıra Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ve Başbakan Mesrur Barzani ile bir araya gelmesi bekleniyor.

A+A-

Dün akşam saatlerinde uçağı Uluslararası Erbil Havalimanı’na iniş yapan Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Kürdistan Bölgesi Başbakan Yardımcısı Kubad Talabani, Kürdistan Bölgesi Başkanlık Divanı Başkanı Fevzi Hariri ve Kürdistan Bölgesi Dış İlişkiler Ofisi Müdürü Sefin Dizeyi tarafından karşılandı.

Le Drian’ın bugün Başkan Mesud Barzani’nin yanı sıra Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ve Başbakan Mesrur Barzani ile bir araya gelmesi bekleniyor.

Fransa Dışişleri Bakanı, dün Bağdat’ta Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin ile bir araya gelmişti.

Söz konusu görüşmenin ardından basın toplantısı düzenlenmişti.

Basın toplantısında Irak’ın topraklarındaki egemenliğine saygı gösterilmesi gerektiğini kaydeden Le Drian, Fransa’nın teröre karşı mücadelede Irak’a destek olmayı sürdüreceğini belirtmişti.

Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin ise, Fransa’nın terör örgütü DAİŞ’e karşı mücadelede Irak’a olan desteğinden övgüyle söz ederek, bu desteğin devam etmesini umduğunu söylemişti.

Hüseyin, Fransalı mevkidaşıyla Irak’taki DAİŞ mensubu mahkûmlarla ilgili sorunu da görüştüklerini ifade etmişti.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.