Lavrov: DSG gayrimeşru bir örgüttür

Lavrov: DSG gayrimeşru bir örgüttür

.

A+A-

Lavrov,Suriye Demokratik Güçleri (DSG) için ”Amerika’nın gayrimeşru şekilde büyüttüğü örgüt ”ifadesini kullandı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, bugün Ankara’da Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

Lavrov basın toplantısında Suriye’ye olası Türk operasyonu hakkındaki bir soruya cevap verirken Suriye Demokratik Güçleri (DSG) için  ”Amerika’nın gayrimeşru şekilde büyüttüğü örgüt ”ifadesini kullandı.

Lavrov, Rojava'ya yönelik Türkiye’nin olası askeri harekat için de, 2019’da İdlib’i kapsayan bölgenin terör örgütlerinden ve tehdidinden temizlenmesine yönelik bir mutabakat zaptı imzalandığını hatırlatarak şunları söyledi:

“Türk dostlarımızın dış güçler tarafından sınırlarında oluşturulan tehditlerle ilgili hassasiyetlerini dikkate alıyoruz. ABD, gayrimeşru şekilde orada bir örgütü besliyor ve biz buradaki hassasiyetlerinizi anlıyoruz. Çünkü Rusya’yla ilgili de aynı şekilde dış aktörler, aynı faaliyetlerde bulunuyorlardı. Bu tehditlerin sınırlarımıza dayandığını çok iyi biliyorsunuz. Dolayısıyla Suriye meselesiyle ilgili iş birliğimize devam edeceğiz.”

Lavrov, Suriye Anayasa Komisyonunun çalışmalarına da değinerek, sürecin yavaş ilerlediğinin ancak tarafların yapıcı olmaya çalıştığının altını çizdi.

Batı ülkelerini ve ABD’yi eleştiren Lavrov, şunları kaydetti: “Batılı partnerlerimiz ve ABD’li partnerlerimiz şöyle açıklama yaptılar; Esad rejimi, Suriye’yi yönetirken biz herhangi bir şekilde uyguladığımız kısıtlamaları kaldırmayacağız. Orada birtakım sosyoekonomik problemler var ve yığın gibi artıyor. Uluslararası toplum bu problemleri çözmek yerine tam tersine oradaki şartları daha da ağırlaştırıyor. Halbuki Suriye’nin toprak bütünlüğünü, egemenliğini ve bağımsızlığını sağlamaları lazım.”

Lavrov, ABD’nin Suriye’yi kısıtlamalarla boğduğunu ve burada insani yardımların doğru düzgün yapılamadığını belirtti.

Euronews

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.