Kürt ve Sunni Fraksiyonlar, Irak Parlamentosu toplantısına katılmayacak

Kürt ve Sunni Fraksiyonlar, Irak Parlamentosu toplantısına katılmayacak

Kürdistan Demokrat Partisi (PDK) Fraksiyanu Başkanı Viyan Sebrî yaptığı açıklamada, Kürt ve Sunni Fraksiyonlarının bugünkü Irak Parlamentosu olağanüstü toplantısına katılım sağlamayacaklarını belirtti.

A+A-

 

Haber Merkezi- Irak Parlamentosu bugünkü olağanüstü tolantısında Kasım Süleymani ve Ebu Mehdi Mihendisi’nin ABD tarafından öldürülmesini gündemine alacak.

PDK Fraksiyonu Başkanı Viyan Sebrî’nin Basnews’e yaptığı açıklamada bugünkü Irak Parlamentosu oturumuna Kürt ve Sunni Fraksiyonlarının katılım sağlamayacaklarını belirtti.

Viyan Sebrî açıklamasının devamında şunları ifade etti: “Kürdistan Bölgesi Başkanı açıklamasında, Kürtler mevcut yaşanan atmosferi ayrıntılı olarak analiz etmeden kararlarını vermeyeceklerini belirtti. Kürtler, Irak’ın yabancı ülkelerin birbirleri ile olan çelişkileri nedeniyle tasfiye etme ortamına dönüşmesini istemiyor.”

Irak Parlamentosu’nun Kürt Milletvekillerinden Şêrwan Dûpirdanî’nin Basnews’e yaptığı açıklamada, Irak parlamentosu’nda bulunan Kürt Fraksiyonlarının aldığı karar gereği bugünkü Irak Parlamentosu’nun olağanüstü toplantısına katılmayacaklarını ifade etti.

  

Basnews

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.