Kürt şehrinde Resmi binalara Sistani posterleri asıldı

Kürt şehrinde Resmi binalara Sistani posterleri asıldı

Kerkük Operasyonlar Komutanlığı, Irak’taki Şii merci Ali Sistani’nin posterlerinin emniyet binaları ve askeri araçlara asılması talimatını verdi. Karar kentteki taraflar ve halkın tepkisine neden oldu.

A+A-

Haber Merkezi- Kerkük İlçe ve Nahiyeler Polis Müdürü Serhad Kadir, Kerkük Operasyonlar Komutanlığı tarafından Ali Sistani’nin posterlerlerinin emniyet binaları ve askeri araçlara asılması talimatının polis memurlarının uygulamak zorunda olduğunu söyledi.

Serhad Kadir, “Polis üstlerinin aldığı kararı uygulamakla yükümlüdür. Polis, Sistani’nin posterini indiremez çünkü resmi talimatları uygulamak zorundadır” dedi.

Ülkede Cumhurbaşkanı ve Başbakan dışında resmi binalara posterlerin asılması yasaktır.

Irak Parlamento Başkan Yardımcısı Beşir Hedad, belli tarafların Kerkük’te karar sahibi olmaya çalıştığını belirterek, “Belirgin baskın mezhepler de aynı amaçları taşıyor. Buda başarılı olmayacak çünkü bu diğer dini oluşumları etkilemiştir. Ancak anlaşmayla sorunlar çözülebilir” diye konuştu.

Kerkük’te halka açık yerlerde, polis ve trafik polisi araçlarında Sistani’nin posterinin asılması halkın tepkisine yol açmasının yanı sıra endişeye de neden oldu.

Kerkük Operasyonlar Komutanlığı’nın söz konusu kararı 2 saatlik olarak verildiği belirtilmişti ancak Sistani’nin posterleri bir haftadır resmi kurumlarda asılı duruyor. Komutanlık hiçbir şekilde Sistani’nin posterlerinin indirilmeyeceğini belirtiyor.

Kaynak: Rudaw

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.