Kürt ressam dünya birincisi oldu

Kürt ressam dünya birincisi oldu

Dr. Azad Heme Şeyhani, IŞİD saldırısı sonucunda Kürdistan'da yaşadığı kenti terk etmek zorunda kalmıştı.

A+A-

Kürt ressam Dr. Azad Heme Şeyhani,  Red Line Art Works'un düzenlediği ve 40 ülkeden katılımın olduğu uluslararası yarışmada birincilik ödülüne layık görüldü.

 

Dr. Azad Heme Şeyhani, "Bu yarışmadan önce, Aralık 2018'de İngiltere'de açılan sergiye birkaç tablo ile katıldım. Ulusal ve yerel medya tablolarıma büyük bir ilgi gösterdi. Bunun üzerine Red Line  Art Works, düzenledikleri uluslararası bir yarışmaya 4 tablo ile katılmamı istedi. 40 ülkeden ressamların katıldığı yarışmada birinci oldum" dedi. 

 

 

Kürt ressam Şeyhani'nin birinciliğe layık görülen The Ship of Diversity (Çeşitlilik Gemisi) adlı tablosu, İkinci Dünya Savaşı sonrasında yaşanan en büyük göçleri konu alıyor. Tabloda IŞİD savaşı ve iklim değişikliği sebebiyle göç eden farklı dünya uluslarına ait renk ve yapılar aynı gemide görülüyor.

 

Dr. Azad Heme Şeyhani, IŞİD saldırısı sonucunda Kürdistan'da yaşadığı kenti terk etmek zorunda kalmıştı.

 

Halen Kürdistan, İtalya ve İngiltere üçgeninde yaşamını sürdüren Şeyhani, Kürdistan'daki bir üniversitede direktörlük yapıyor. Şeyhani aynı zamanda Venedik'teki bulunan Mimarlık Koleji’nde Dekanlık ve İngiltere'deki Mahkemeler için tercümanlık yapıyor.

 

Kürt ressamın sanat eserleri, göç travmalarını ve bölünmüş yaşamları yansıtıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.