Kürt Edebiyatçılar Derneği kuruldu

Kürt Edebiyatçılar Derneği kuruldu

Diyarbakır'da bir grup Kürt yazar, aralarındaki dayanışmayı sağlamak ve edebiyat ve dilin geliştirilmesi amacıyla Kürt Edebiyatçılar Derneği'ni kurdu. Derneğin Diyarbakır Valiliği'ne yaptığı başvuru da kabul edildi.

A+A-

 

Haber Merkezi- Türkiye ve Kürt kentlerinde ilk kez Kürt Edebiyatçılar Derneği kuruldu. Derneğin eşbaşkanlığını ise Sultan Yaray ve Hogir Berbir yürütüyor.

Rûdaw’a konuşan Hogir Berbir, Kürt Edebiyatçılar Derneği’nin her ne kadar kapatılan Kürt Yazarlar Derneği’nin devamı olarak görülse de aslında yeni bir dernek olduğunu söyledi.

Berbir, “Biz kendimizi Kürt Yazarlar Birliği’nin devamı olarak görmüyoruz. Kürt Edebiyatçılar Derneği’ni Kürt aydın ve yazarlar için yeni bir kapı olarak görüyoruz” dedi.

Dernek için Diyarbakır Valiliği’ne yaptıkları başvurunun kabul edildiğini belirten Hogir Berbir sözlerine şunları ekledi:

“Amacımız Kürt dili, kültürü ve edebiyatına sahip çıkarak geliştirmektir. Yani derneğimiz yazarlar için bir çatı olacak. Herkes bu çatı altında dil ve edebiyat çalışmasını gönlü rahat yapabilecek. Biz de tüm gücümüzle kendilerine yardımcı olacağız.”

Kürt yazarları bir araya getirerek aralarındaki dayanışmayı güçlendirmeyi hedeflediklerini belirten Berbir, seminer, panel ve değişik etkinliklerle Kürt yazarlara destek olmak ve aralarındaki ilişkileri güçlendirmek istediklerini söyledi.

Hogir Berbir, Kürt dili ve edebiyatı ile ilgilenenlerle bağlantı kuracaklarını belirterek derneğin yönetiminin Kürt Dil ve Kültür Ağı içerisinde yer aldığını kaydetti.

 

Rudaw

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.