Kürt doktor Avrupa'nın 'en iyi cerrahı' seçildi

Kürt doktor Avrupa'nın 'en iyi cerrahı' seçildi

.

A+A-

Hollanda’nın Lahey kentinde Kerküklü Kürt doktor “Avrupa Çapında En İyi Cerrah” ödülüne layık görüldü.

1993 yılında dünyaya gelen genç cerrah Dr. Lawik Berzenci, Belçika Hasselt Üniversitesi’nden tıp eğitimini tamamladıktan sonra  ve Antwerpen Üniversitesi'nde akciğer cerrahisi alanında yüksek lisans ve doktora derecesine sahip bir uzman cerrah olarak mezun oldu.

Rûdaw’a konuşan Dr. Lawik Berzenci, “Geçtiğimiz Pazar günü Lahey’de Avrupa Cerrahlar Topluluğu Konferansı’na katılan onlarca uzman cerrah arasından birinci seçilerek “Avrupa Çapında En İyi Cerrah” unvanına sahip oldum” dedi. 

 Kerkük nüfusuna kayıtlı Kürt uzman cerrah, şuan Antwerpen Üniversitesi'nin araştırma hastanesinde öğretim görevlisi olarak çalışıyor.

Akciğer naklinde uzman doktor olan Dr. Lawik Berzenci sözlerini şöyle sürdürdü:

 “45 tıp makalesi arasında en iyi makale benimki seçildi. Ve ödüllendirildim. En büyük hayalim bir gün Kürdistan halkına hizmet vermek ve sağlık sektörünün geliştirilmesine katkı sunmak.”

Uzmanlık alanında çok sayıda tıp makalesi bulunan genç doktor aynı zamanda Avrupa Akciğer Nakli Derneğinin üyesi ve Dünya Akciğer Kanseri Araştırmaları Birliği I AS LC 'nin Yönetim Kurulu üyesi.

Dr. Lawık Berzanci, 2019’da Barselona’da düzenlenen Dünya Akciğer Kanseri Araştırmaları Konferansı'nda 'En İyi Genç Araştırmacı Ödülü'ne layık görülmüştü.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.