Kurdistan Parlamentosu Irak Federal Mahkemesi’nde yeni bir dava açıyor

Kurdistan Parlamentosu Irak Federal Mahkemesi’nde yeni bir dava açıyor

Kürdistan Parlamentosu, Irak Parlamentosu’nda onaylanmış bir yasaya yönelik Irak Federal Mahkemesi’ne yeni bir dava başvurusuna hazırlandığı belirtildi.

A+A-

Haber Merkezi- Kürdistan Parlamentosu Maliye Komisyonu Başkanı Zeyad Cebar konuya ilişkin Basnews'e yaptığı açıklamada, Irak Parlamentosu’nun onayladığı, maliye işleyişine ve yürütmesine ilişkin 6 numaralı yasanın 110, 114, 115 ve 116'ıncı maddelerinin Irak Anayasası’nın içeriğine aykırı olduğunu belirtti.

Zeyad Cebar açıklamasında, önümüzdeki yıl yürürlüğe girecek bu yasanın Kürdistan Bölgesi’nin bütün gelirlerini Irak'a teslim etme zorunluluğu getirdiğini dile getirdi.

 Irak Parlamentosu tarafından onaylanmış yasanın yürürlüğe girmeden önce, Irak Federal Mahkemesi’nde bu yasaya yönelik dava açmaya hazırlandıklarını belirten Cebar, bu yasanın Irak anayasasına ters olduğunu ve Kürdistan Bölgesi’ne büyük zararlar vereceğini ifade etti.

Kürdistan Parlamentosu bir süre önce yerel seçimler yasasına ilişkin Irak Federal Mahkemesi’ne dava açmıştı.

Irak Federal Mahkemesi açılan davayı görüştükten sonra Kürdistan Bölgesi Parlamentosu’nun davasını haklı görmüş ve karara bağlamıştı.

Kaynak: Basnews

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.