Kürdistan Parlamentosu ile Almanya arasında bir dostluk grubu kuruluyor

Kürdistan Parlamentosu ile Almanya arasında bir dostluk grubu kuruluyor

.

A+A-

Kürdistan Bölgesi Dışilişkiler ve Diaspora Komitesi Başkanı Rêbwar Babkeyî ile beraberindeki heyet, Kürt Diasporası ile bir dizi görüşmeler gerçekleştirmek üzere Almanya'ya gitti.

Kürdistan Parlamentosu Dış İlişkiler ve Diaspora Komitesi Başkanı Rêbwar Babkeyî Almanya gezileri hakkında, BasNews'e şunları söyledi: "Dış İlişkiler ve Kürdistan Diasporası Komitesi olarak Almanya'yı ziyaret ettik ve bu ülkede bazı parlamenterlerle görüşmeler gerçekleştirmek istiyoruz. Özellikle IŞİD’in bölgede artan hareketliliği sürecinde Almanya'nın bölgede rolü önem kazandı ve giderek daha fazla önem kazanmaktadır.”

Rêbwar Babkeyî açıklamasının devamında şunları belirtti: "Belli bir amaç çerçevesinde bu ziyaretimizi gerçekleştirmiş bulunuyoruz. İlk amacımız; Kürdistan Bölgesi ile Almanya arasındaki ilişkileri düzenlemek. İkincisi; Kürdistan Parlamentosu ile Almanya Parlamentosu arasında ilişkileri geliştirmek ve var olan Kürdistan Bölgesi ile Almanya arasındaki ilişkiler, resmi düzeyde kurulan ilişkilerdir. Üçüncüsü ise Almanya ile Kürdistan Parlamentoları arasında bir dostluk grubu oluşturmaktır."

Dış İlişkiler ve Kürdistan Diasporası Komitesi Başkanı Rêbwar Babkeyî açıklamasının sonunda şunları söyledi: "Gerçekleştirdiğimiz bu toplantılar Almanya ile Kürdistan Bölgesi arasındaki ilişkilerin geleceğinde önemli bir rol oynayacak. Almanya, Peşmerge Güçleri ile IŞİD’e karşı mücadelede önemli bir rol oynadı."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.