"Kürdistan ittifakı" Listesi Başkanlığına Ebdulrehman Mistefa seçildi

"Kürdistan ittifakı" Listesi Başkanlığına Ebdulrehman Mistefa seçildi

Kürdistan’daki siyasi partiler bugün gerçekleştirdiği toplantıda “Kürdistan İttifakı” listesinin başkanlığına Ebdulrehman Mistefa seçildi.

A+A-

BasNews 

 

Kürdistan Bölgesi’ndeki siyasi partiler Irak İl Genel Meclisi seçimlerine “Kürdistan İttifakı” listesiyle katılmayı kararlaştırmıştı.

Bugün Süleymaniye’de bir araya gelen siyasi partiler “Kürdistan İttifakı” listesinin başkanlığına Ebdulrehman Mistefa’yı seçti.

Goran Hareketi merkezinde gerçekleşen toplantıdan bildiren BasNews muhabiri Emad Bîlal, toplantıya 14 siyasi parti temsilcisinin katıldığını bildirdi.

“Kürdistan İttifakı” toplantısının devam ettiğini bildiren BasNews muhabiri, listenin başına partilerin Kerkük’te bir dönem valilik görevinde bulunan  Ebdulrehman Mistefa isminde uzlaştı.

Edinilen bilgiye göre toplantıda ayrıca “Kürdistan İttifakı” listesinin logosu ve sloganının da belirlenmesi bekleniyor.

“Kürdistan İttifakı” listesinde PDK, YNK, Bizotnew, Goran Hareketi, Komünist Parti, PDSK, Komel, Yekgirtî, Tükmen ve Süryani partileri yer alıyor. Yeni Nesil Partisi ise ittifakta yer almayacağını açıklamıştı.

“Kurdistan İttifakı” başkanlığına seçilen Ebdulrehman Mistefa Fetah kimdir?

1951’de Kerkük’te dünyaya gelen Ebdulrehman Mistefa, 1974’de Bağdat Üniversitesi Hukuk mezunu.  

1975-2003 yıllarında avukatlık yapan Mistefa, 2003 yılında Baas rejiminin yıkılması ardından Kerkük’e vali olarak seçilen ilk Kürt olma özelliğini taşıyor.  

Ebdulrehman Mistefa 2011 yılında görevinden ayrılmıştı.

Evli olan Ebdulrehman Mistefa’nın bir kız bir erkek olmak üzere 2 çocuğu bulunuyor.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.