Kürdistan Bölgesi Yönetimi'nden Ali Qazi için taziye mesajı

Kürdistan Bölgesi Yönetimi'nden Ali Qazi için taziye mesajı

.

A+A-

 Qazi Muhammed’in oğlu Ali Qazi’nin vefatı vesilesiyle Başkan Mesud Barzani, Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ve Başbakan Mesur Barzani birer taziye mesajı yayınladı.

Başkan Mesud Barzani Ali Qazi’nin vefatı dolayısıyla bir taziye mesajı yayınladı

Başkan Barzani mesajında şu ifadelere yer verdi: “Pêşewa(Öncü) Qazi Muhammed’in oğlu Ali Qazi’nin vefat haberini üzüntüyle öğrenmiş bulunuyorum.  Mücadeleci ve vatanperver öncü Qazi Muhammed’in ailesine başsağlığı diliyor, acılarını paylaşıyorum. Yüce Allah’tan Ali Qazi’nin ruhunu cennet ile şad etmesini ve yakınlarına sabır vermesini diliyorum.”

Ali Qazi’nin vefatı dolayısıyla Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani’de bir mesaj yayınlayarak, Ali Qazi’nin vefatından duyduğu üzüntüyü dile getirerek, Ölümsüz Qazi Muhammed’in ailesi, yakınları ve Kürt halkına başsağlığı diledi.

Başbakan Mesrur Barzani de Ali Qazi’nin vefatı nedeniyle bir mesaj yayınlayarak, “Pêşewa Qazi’nin değerli ve vatansever ailesine başsağlığı ve taziye dileklerimi iletiyor, acılarını paylaşıyorum. Yüce Allah, ruhunu cennetiyle müjdelesin, herkese sabır versin” ifadelerini kullandı.

Kürdistan Mahabad Cumhuriyeti’nin idam edilen lideri Qazi Muhammed’in oğlu Ali Qazi bu sabah tedavi gördüğü Almanya’nın Bonn kentinde 89 yaşında vefat etti.

1933 yılında dünyaya gelen Ali Qazi Kürdistan Mahabad Cumhuriyeti ilan edildiğinde 13 yaşındaydı. Kürdistan Özgürlük Partisi(PAK) Başkanlığı görevi yürüten Qazi hastalıkları nedeniyle görevi bırakmıştı.

Ali Qazi cenazesinin Mahabad’a defnedilmesini vasiyet etmişti. Qazi Muhammed’in tek oğlu olan Ali Qazi, 4 erkek bir kız babasıydı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.