Kürdistan Başsavcılığı: Kürt ailenin öldürülmesi terör suçudur

Kürdistan Başsavcılığı: Kürt ailenin öldürülmesi terör suçudur

 Kürdistan Başsavcılığı, Bağdat’ta Kürt ailenin öldürülmesi olayına karışan bütün zanlıların tutuklanması talebinde bulunarak, olayın bir terör suçu olduğunu duyurdu.

A+A-

Başsavcılıktan konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, “Bu suç, Bağdat’ta bir Iraklı Kürt aileye karşı işlenmiş iğrenç, tehlikeli ve büyük bir felaket, bütün insanlık değerlerine karşı ahlaksız, pis, vahşet dolu bir terör suçudur” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada; Irak güvenlik güçleri, Adalet Yüksek Konseyi ve ilgili taraflara çağrıda bulunularak, hızlı bir soruşturma yürütülerek bütün suçluların yakalanıp cezalandırılmak üzere yargı önüne çıkarılması istendi.

KÜRT AİLE VAHŞİCE KATLEDİLDİ

15 Eylül’de gece saatlerinde Dara Rauf, eşi Aliye Necmi ve kızları Şilan, yoğun güvenlik önlemleri tarafından korunan Bağdat’ın Mensur Mahallesi’ndeki evlerinde bıçaklanarak vahşice katledildi. Irak medyası, maktullerin başlarının kesildiğini ve genç kıza tecavüz edildiğini yazdı ancak kurbanların yakınları, bu bilginin doğru olmadığını belirtti.

1984 Bağdat doğumlu katil zanlısı Mehdi Hüseyin Nasır Meter, dün Erbil’de Kürdistan Antiterör Güçleri tarafından yakalandı.

Zanlı ifadesinde, aileyi para için katlettiğini itiraf etti. Zanlı, yasalara gereği yargılanmak üzere Irak güvenlik güçlerine teslim edildi.

Kürt aile bugün Süleymaniye’de gözyaşları içinde toprağa verildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.