KURD-KAV OLAGAN KONGRESİNİ YAPTI

KURD-KAV OLAGAN KONGRESİNİ YAPTI

KURD-KAV, 12.05.2019 tarihinde, İstanbul’da, Vakıf Merkezinde düzenlediği toplantıyla olağan kongresini gerçekleştirdi. Kurucu üye ve üyelerin katılımıyla gerçekleştirilen Olağan Kongreye PAK, PSK ve HAKPAR temsilcileri de katıldı.

A+A-

KURD-KAV, 12.05.2019 tarihinde, İstanbul’da, Vakıf Merkezinde düzenlediği toplantıyla olağan kongresini gerçekleştirdi. Kurucu üye ve üyelerin katılımıyla gerçekleştirilen Olağan Kongreye PAK, PSK ve HAKPAR temsilcileri de katıldı.

Kongre önceden belirlenen gündem ile toplandı. Divanın seçilmesi ve saygı duruşunun ardından gündeme geçilen Kongrede önceki Başkan Fisun Kılıçkap kısa bir konuşma yaptı. Misafirleri selamlayan Kılıçkap, görev yaptığı 2 (iki) yıl boyunca katkıda bulunan üyelere teşekkür etti ve sözü Divan Başkanı Mehmet Celal Baykara’ya bıraktı.

Vakfın kuruluşu, önemi ve şu ana kadarki faaliyetleri hakkında genel bir bilgilendirmede bulunan Baykara, Vakfın kimliğine uygun bir çalışmanın sürdürülmesine özel vurgu yaptı. Tescilli bir Kürt kuruluşu olması itibariyle zaten büyük bir öneme sahip olan Vakfın, bu ana kadarki çalışmalarının beklenen düzeyde olmadığını belirten Baykara bundan sonra bu temponun sürdürülmesi halinde ciddi sıkıntıların gündeme gelebileceğine işaret etti. Baykara, yeni yönetim ile birlikte genel olarak Kürt toplumunun bu kuruma sahip çıkmasının, gerekli desteği vermesinin hayati önemde olduğuna vurgu yaptı. Kısa ve önemli konuşmasının ardından Baykara, kongrenin prosedürü hakkında üyeleri bilgilendirdi ve gerek üyeler ve gerekse misafirler arasından konuşmak isteyenlere söz verdi.

PAK Adına Mehmet Gül, PSK adına Mansur Kara, Hakpar adına Latif Epözdemir, üyelerden Mehmet Emin Baybişin ile Tevfik Oğuz söz alıp görüşlerini dile getirdiler. Konuşmacılar, eski yönetime teşekkür ederek yeni yönetime başarılar dilediler.

Kongrede konuşmacıların ortak paydası, KURD-KAV’ın Kürt adıyla tescillenmiş ilk ve tek kurum olduğu, bu nedenle mutlaka yaşatılması ve adına uygun bir hizmet anlaşışıyla faaliyet yürütmesi için bütün kesimlerin katkıda bulunması gerektiği önemle vurgulandı. Aynı zamanda konuşmacıların bir diğer ortak noktası gerek kendi adlarına ve gerekse temsil ettikleri kurum adına, KURD-KAV’ın başarılı bir faaliyet yürütmesi için, kendi üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını bildirmeleri oldu.

Faaliyet, mali ve denetim raporlarının okunmasının ardından oy birliğiyle ibra edilen önceki yönetim görevini yeni yönetime devretti.  İlk toplantısını yapan yeni yönetim şu isimlerden oluştu:

Yönetim Kurulu:

  1. Abdurrahim Deli
  2. Latif Epözdemir
  3. Sema Arcan Gökçen
  4. Fisun Parlak Kılıçkap
  5. Faruk Dürre
  6. Mithat Atılgan
  7. Behçet Epözdemir
  8. Mustafa Aytaş
  9. H.Cihan Baykara
  10. Mehmet Ölçer
  11. Nihat Bayrak

Yedek Üyeler:

  1. Sırrı Feroğlu
  2. Özgür Basut
  3. Gülden Taysun

Denetleme:

  1. Emin Baltaş
  2. Kasım Ergün
  3. Mehmet Tevfik Oğuz

Yedek üyeler:

  1. Mahmut Bilen
  2. Turan İl
  3. Mansur Kara

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.