Kıtılbıl Mahallesi sakini Prof. Dr. Aziz Yağan’dan isim değişikliğine itiraz

Kıtılbıl Mahallesi sakini Prof. Dr. Aziz Yağan’dan isim değişikliğine itiraz

.

A+A-

Diyarbakır’ın Sur ilçesine bağlı Kıtılbıl Mahallesinin isminin Fetih Mahallesi olarak değiştirilmesine karşı belediyeye dilekçe veren mahalle sakini Prof. Dr. Aziz Yağan, mahallenin isminin Kıtılbil olarak yeniden değiştirilmesini istedi.

Prof. Dr. Aziz Yağan, “Kıtılbil ismi tarihseldir ve mahallede ikamet eden bir vatandaş olarak Kıtılbil ismini telaffuz ederken güçlük yaşamamaktayım” dedi.

Diyarbakır’ın Sur ilçesine bağlı Kıtılbıl Mahallesinin Belediye Meclisince Fetih Mahallesi olarak değiştirilmesine mahalle sakini Prof. Dr. Aziz Yağan itiraz etti.

Prof. Dr. Yağan, Sur Belediyesi’ne isim değişikliği ile ilgili yazdığı dilekçede mahalle isminin yeniden Kıtılbıl olarak değiştirilmesini istedi.

Tıklayınız: Sur kayyımı tarihi Kıtılbil Mahallesi'nin ismini 'Fetih Mahallesi' olarak değiştirdi

kıtılbıl aziz yağan

Yağan: Kıtılbil ismini telaffuz ederken güçlük yaşamamaktayım

Prof. Dr. Yağan, dilekçesinde şu ifadelere yer verdi: “Sur Belediyesi Meclisi 13 Mayıs 2022 tarihli oturumunda aldığı 46 numaralı karar ile mahallemin Kıtılbil olan ismini Fetih olarak değiştirmiştir. Kıtılbil ismi tarihseldir ve mahallede ikamet eden bir vatandaş olarak Kıtılbil ismini telaffuz ederken güçlük yaşamamaktayım. Bu kararın yeniden gözden geçirilerek mahallemize tekrar Kıtılbil isminin verilmesini istemekteyim.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.