Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a AİHM tepkisi: Kimsin sen?

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a AİHM tepkisi: Kimsin sen?

.

A+A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM), tutuklu eski HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında verdiği hak ihlali kararına ilişkin açıklamalarda bulundu.

TIKLAYINIZ: Soylu: Demirtaş teröristtir, AİHM kararının hiçbir anlamı yoktur

TIKLAYINIZ: Erdoğan’dan Demirtaş açıklaması: Bu adımlar siyasidir, çifte standarttır, ikiyüzlülüktür

Kılıçdaroğlu, AİHM’nin Demirtaş hakkında verdiği karara tepki gösteren Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alarak, “Selahattin Demirtaş ile ilgili Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi karar verdi. Dün yaptığı konuşma, 'Efendim ben o karara uymam, o karara uymayacağız.' Kimsin sen ya, kimsin?” ifadesini kullandı.

Konuşmasında AİHM’in Selahattin Demirtaş kararına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, “Sadece Türkiye değil, başka ülkeler de o süreç içinde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinden gelen kararları uygulayacaklarına söz vermiş ve bunu yasalaştırmışlarsa bunu da kendi anayasalarına koymuşlarsa herkes ona uymak zorundadır” dedi.

“Sen burayı şahsının devleti sanabilirsin ama…”

Konuşmasında, AİHM’nin hak ihlali kararını tanımıyoruz diyen Erdoğan’ı eleştiren Kılıçdaroğlu, “Selahattin Demirtaş ile ilgili Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi karar verdi. Dün yaptığı konuşma, 'Efendim ben o karara uymam, o karara uymayacağız.' Kimsin sen ya, kimsin? Şahsın devletinde bunu söyleyebilirsin. Sen burayı 'şahsın devleti' olarak görebilirsin ama unutmaman gereken bir şey var, burası Mustafa Kemal ve arkadaşlarının kurduğu bağımsız Türkiye Cumhuriyeti Devleti'dir, sana pabuç bırakmaz” dedi.

Kılıçdaroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Anayasa Mahkemesi kararlarına uymayacaksınız, alt mahkeme de Anayasa Mahkemesi kararlarına uymayacak, AİHM kararlarına uymayacağız, hangi kurallara uyacağız? Erdoğan'ın talimat verip kendi düşüncesi dolayısıyla arzu ettiği kararı çıkaran mahkemenin kararına uyulacak ve burada biz devlete saygıyı bekleyeceğiz. Hayır, böyle bir olay olmaz. Bunu asla kabul etmiyoruz.”


 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.