Kılıçdaroğlu: Kürt sorununu bizim dışımızda hiçbir parti çözemez

Kılıçdaroğlu: Kürt sorununu bizim dışımızda hiçbir parti çözemez

.

A+A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ekonomi Masası Değerlendirme toplantısına katılan Parti Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kürt meselesine dair iddialı bazı açıklamalarda bulundu.

CHP lideri, “CHP'nin sorunu yaratılmış olan algı. 'CHP gelirse memleketi yönetebilir mi?' Hiç kimsenin endişesi olmasın. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni bizden daha iyi yönetecek ikinci bir kadro yoktur, bunu da gayet açık gayet net söylüyorum” dedi. 

Kürt sorununu bizim dışımızda hiçbir parti çözemez” 

Toplantının ardından kendisine yöneltilen, ‘Kürt meselesini somut olarak nasıl çözeceksiniz?’ sorunu yanıtlayan Kılıçdaroğlu, “Sorunun çözümüne yönelik en sağlıklı politikaları ilan etmişiz. Bu sorunu bizim dışımızda hiçbir parti çözemez” dedi.

Kılıçdaroğlu, ‘’Eğer ifade ettiğiniz Kürt sorunu bugüne kadar çözülememişse, sorumlusu siyaset kurumudur. Çözüm yeri TBMM’dir. Burada çözülür” diyerek şu şekilde devam etti: “Bütün partilerin katılımıyla çözülmesi gereken bir konudur, her partinin içinde çözebilecek bilgi ve birime sahip kişileri vardır. Mesele Türkiye’nin en temel sorununu parti çıkarları penceresinden değerlendirmeyeceksiniz, ülke çıkarları penceresinden değerlendireceksiniz.” 

“Bu sorunu bizim dışımızda hiçbir parti çözemez” diyen Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti: “Bütün ayrıntıları bizim raporlarımızda var. Doğu ve Güneydoğu’da billboardları kiralayarak, 22 soruda, 22 cevabı ilan etmişiz: Sorunun çözümüne yönelik en sağlıklı politikaları ilan etmişiz.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.