Kılıçdaroğlu: Demirtaş’ın içeride ne işi var!

Kılıçdaroğlu: Demirtaş’ın içeride ne işi var!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis grubundaki konuşmasında adalet vurgusu yaptı

A+A-


CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis grubundaki konuşmasında adalet vurgusu yaptı ve siyasiler, gazeteciler ve aydınların haksız yere hapiste tutulduğunu anlattı. Kılıçdaroğlu, Ahmet Altan, Nazlı Ilıcak, Selahattin Demirtaş hangi gerekçeyle içeride? Bu kişi cumhurbaşkanı olabiliyorsa hapiste ne işi var?" diye sordu.


Kılıçdaroğlu konuşmasının devamında adaletin önemine vurgu yaparak şu anda cezaevinde bulunan sayasiler, gazeteciler ve aydınları gündeme getirdi ve şu sözleri dile getirdi: “Eren Erdem, Osman Kavala neden içeride? Sırrı Süreyya Önder siyasette önemli bir entelektüel. Bırakın siyaset adamını önemli bir entelektüel niye içeride? Ahmet Altan, Nazlı Ilıcak, Selahattin Demirtaş hangi gerekçeyle içeride? ‘Cumhurbaşkanı adayı olacağım’ diyor. Olabilirsin diyorlar. 


Seçime giriyor ama hapishanede kalacaksın diyorlar. Vicdan sahibi, adaleti isteyen her kişiye sormak istiyorum. Bu kişi cumhurbaşkanı olabiliyorsa hapiste ne işi var. 


Adalet sadece bizim için değil herkes için, insan için, evren için adalet istiyoruz. Barış bildirisine imza atan akademisyenler fikrini beğenin beğenmeyin neden içeride? Cumhuriyet yazarları neden içeride?”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.