Kemal Burkay: Adından Dolayı Parti Kapama…

Kemal Burkay: Adından Dolayı Parti Kapama…

Öteden beri, siyasi Partilerin adları ve programları nedeniyle kapatılmasını yanlış ve antidemokratik buluyorum. Şiddeti ve ırkçılığı savunmadıkça hiçbir partinin yasal planda varlığı ve çalışma hakkı engellenmemelidir.

A+A-

Bugün sosyal medyaya yansıyan haberlere göre Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, dört siyasi parti hakkında kapatma davası açmış. Bunlar Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK), Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK), Türkiye Kürdistan Demokrat Partisi (PRK-T) ve Kürdistan Komünist Partisi (KKP). Habere göre kapama istemine gerekçe olarak bu partilerin isimlerinde Kürdistan ibaresinin bulunması ve programlarındaki bazı belirlemelerdir.

 

Geçmişte de benzer nedenlerle bir dizi parti kapatıldı.

 

Kanımca böyle bir gerekçeyle siyasi partilerin kapanması uluslararası hukuka aykırıdır. Öteden beri, siyasi Partilerin adları ve programları nedeniyle kapatılmasını yanlış ve antidemokratik buluyorum. Şiddeti ve ırkçılığı savunmadıkça hiçbir partinin yasal planda varlığı ve çalışma hakkı engellenmemelidir.

 

Türkiye’nin Siyasi Partiler yasasında ve diğer yasalarında buna ilişkin hükümler varsa, yapılması gereken bu engel ve pürüzlerin giderilmesi, yani daha çok demokrasidir.

Kemal Burkay

13 Mayıs 2020

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.