KDP Sözcüsü Muhammed kongre için tarih verdi

KDP Sözcüsü Muhammed kongre için tarih verdi

.

A+A-

KDP Sözcüsü Mahmud Muhammed, Irak’taki siyasi tıkanıklığın aşılması için Şii Sadr Hareketi ve Sünni Egemenlik Koalisyonu ile yarından itibaren yeniden görüşmelere başlayacaklarını söyledi.

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Politbürosu, Genel Başkan Mesud Barzani liderliğinde başkent Erbil’de olağan toplantısını gerçekleştirdi.

Toplantıya KDP Genel Başkan Yardımcısı Neçirvan Barzani'nin yanı sıra Mesrur Barzani ve politbüro üyeleri katıldı.

Toplantının ardından basın mensuplarına konuşan Parti Sözcüsü Mahmud Muhammed, pandemi nedeniyle uzun süredir yüz yüze toplantı gerçekleştirilemediğini söyledi.

 

Bugünkü toplantıda partinin 14’üncü olağan kongresi, Kürdistan Parlamentosu seçimleri, Irak’ta yeni hükumet kurma çalışmaları, komşularla ilişkiler ve yaşanan gelişmeleri değerlendirdiklerini, gerekli kararlar aldıklarını belirten Muhammed, ayrıca vefatlardan ötürü yönetimde yaşanan boşlukların yedek üyelerle doldurulduğunu bildirdi.

Rûdaw muhabiri Rence Cemal’in Irak’ta tıkanan siyasi süreç ve Kürdistan Bölgesi’ndeki iç duruma ilişkin sorusunu yanıtlayan Sözcü Muhammed, şu ifadeleri kullandı:

“Kürdistan Bölgesi’ndeki iç durum açısından bizim için önemli olan Parlamento seçimlerinin zamanında yapılmasıdır. Tarafların ve bileşenlerin bu konuda hemfikir olmasını ve genel çıkarlar çerçevesinde bir noktada buluşmasını önemsiyoruz. KDP olarak bu sürecin ortak yürütülmesinden yana. Kürdistan Bölgesi Başkanı sürecin başlaması için gerekli kararnameyi imzaladı. Irak’taki siyasi duruma ilişkin ise, yeni hükumet kurma çalışmaları önündeki tıkanmanın aşılması için yarından itibaren bir takım görüşmeler başlayacak. Toplantılar üç taraf, (KDP, Sadr Hareketi ve Sünni Egemenlik Koalisyonu) arasında gerçekleştirilecek.”

Muhammed, Kürdistan Bölgesi’nde önceliği iç çelişkilerin sona erdirilmesine verdiklerini anlatan Muhammed, “Parlamento çalışmaları sadece seçimlerin zamanında yapılması ile alakalı değil. Biz oturum ve toplantıların devam etmesinden yanayız. Yine Kürdistan Bölgesi’ndeki taraflarla üst düzey görüşmeler yapılmasından yanayız” dedi.  

KDP Sözcüsü Mahmud Muhammed, partinin 14’üncü Olağan Kongresi için belirlenen komisyonların önümüzdeki haftadan itibaren hazırlıklara başlayacaklarını aktararak, “En geç Kasım 2022’de kongremizi gerçekleştirmeyi düşünüyoruz” diye belirtti.

KDP ile Kürdistan Yurtseverler Birliği arasında yaşanan çelişkilere değinen Muhammed, “Biz çok öncesinden de tüm taraflara görüşümüzü aktardık. KDP ile KYB’nin ve Goran Hareketi’nin basın üzerinden birbirleri ile diyalog yürütmelerini tasvip etmiyoruz. Basın diyalog aracımız olmamalı. Bunun yerine görüşme ve karşılıklı anlayış ile bu durumları nasıl aşıp ülkeyi gerekli sürece nasıl taşıyabileceğimize karar vermeliyiz” şeklinde konuştu.  

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.