KDP-KYB anlaşmaya vardı

KDP-KYB anlaşmaya vardı

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ile Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin (KYB), yeni hükümetin kurulması konusunda anlaşmaya vardığı bildirildi.

A+A-

Kürdistan Yurtseverler Yurtseverler Birliği (YNK) Sözcüsü Letif Şex Omer, Kürdistan Demokrat Partisi (PDK) ile aralarında mevcut olan son pürüzlerin giderildiğini ve anlaştıklarını belirtti.

Kürdistan Parlamentosu olağan oturumu, Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin (KYB) katılımıyla gerçekleşti.

Kürdistan Parlamentosu, “Kürdistan Bölgesi Başkanlığı’nın aktifleştirilmesi yasatasarısını görüşmek üzere bugün öğleden sonra toplandı. Rûdaw muhabiri Ferhad Dolemeri, oturuma KYB’nin de katıldığını aktardı.  

 

Oturumdan önce KDP ve KYB grupları parlamentoda bir toplantı gerçekleştirdi.

 

KDP ve KYB müzakere heyetleri bugün yeni kabine konusunu görüşmek üzere bir araya gelmiş ve tarafların anlaştığı belirtilmişti.

Edinilen bilgilere göre KDP, Parlamento Başkanlığı, Başbakan Yardımcılığı, beş bakanlık ve 3 bakan yardımcılığı, 3 komisyon başkanlığı, 3 Asayiş Meclisi üyeliği, Kürdistan Bölgesi’nin dış ilişkiler temsilciliklerinden üçünü KYB’ye vermeye razı oldu.

 KYB Sözcüsü Latif Şeyh Ömer, “Nihai anlaşmaya varmak için toplantılarımız sürüyor” dedi.

Isminin açıklanmasını istemeyen KDP’li bir yetkili ise, tarafların anlaştığını ve açıklamanın kısa bir süre sonra yapılacağını söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.