Kayyum'un 'ithal bürokrat' atamaları sürüyor

Kayyum'un 'ithal bürokrat' atamaları sürüyor

.

A+A-

TİGRİS HABER

Norşin Öncel - Özel

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediyesi kayyumu Münir Karaloğlu’nun belediye içinde başlattığı revizyon sürüyor. Göreve getirilen daire başkanlarının yüzde 80’nin kent dışından getirilmesi dikkat çekiyor.  Siyasiler ve STK temsilcileri bu duruma tepkili.

Antalya Valiliğinden Diyarbakır İl Valiliğine atanan ve aynı zamanda Büyükşehir Belediye Başkanlığına kayyum olarak yetkilenen Vali Münir Karaloğlu'nın, geçtiğimiz ay Büyükşehir Belediyesinde başlattığı kadro değişikliği sürüyor.

Vali Karaloğlu göreve başladığı ilk haftada Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılığı görevine Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığı Genel Sekreter Yardımcılığı yapan Ayhan Kardan'ı getirmişti.

Park ve Bahçeler Daire Başkanlığına Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nden getirilen Ahmet Özkaraaslan, Spor Daire Başkanlığına Kocaeli’nden getirilen Mehmet Kesen, Ulaşım Daire Başkanlığına Antalya’dan gelen Hülya Atalay, Basın Daire Başkanlığına Antalya’dan getirilen Ramazan Kızılkakay, Çevre Koruma Daire Başkanlığına Adana’dan getirilen Necim Şeyman, Kültür Müdürlüğüne Antalya’dan getirilen Ali Çelik ve Özel Kalem Müdürlüğüne Mustafa Çakmak’ı getirmişti.

Revizyon sürüyor

Büyükşehir’deki revizyon bununla sınırlı kalmadı. Sağlık Daire Başkanlığına Elazığlı Mehmet Kasım Aydın, İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığına İstanbul’dan getirilen Ali Yücel, Mali hizmetler Daire Başkanlığına Ayfonlu Zeki Karahan, İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığına Muş’lu Mehmet Karaaslan, Genel Sekreter Yardımcısı Vedat Güngör Mersin’den, Destek Hizmetleri Daire Başkanlığına Ordu’dan getirilen Sedat İpek ve Kaynak Geliştirme Daire Başkanlığına Batmanlı Hayrettin Bahçıvancı getirildi.

Öte yandan Karaloğlu’nun talimatı ile farklı birimlerdeki çok sayıdaki şube müdürlüğüne de dışarıdan atamalar yapıldığı öğrenildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.