Kayyum belediyenin taşınmazlarını MEB ile emniyete hibe etmiş!

Kayyum belediyenin taşınmazlarını MEB ile emniyete hibe etmiş!

HDP’nin kazandığı Mardin Kızıltepe’de kayyumun, belediyeye ait taşınmazları MEB ile emniyete hibe ettiği ortaya çıktı.

A+A-

Kayyum yönetimindeki Kızıltepe Belediyesi, belediyeye ait çok sayıda taşınmazı Milli Eğitim Bakanlığı’na devrederken, belediyeye ait araçları da Emniyet Genel Müdürlüğü’ne hibe etti.

MA’nın haberine göre Mardin’in Kızıltepe ilçe belediyesine atanan kayyumun, 31 Mart yerel seçimlerinde Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) belediyeyi yüzde 70’in üzerinde bir oy oranı ile kazanmasının ardından belediyeye ait taşınmazlar ve araçları farklı kurumlara hibe ettiği ortaya çıktı. Buna göre belediyeye ait olan ve belediyenin Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) yönetiminde olduğu dönem Gençlik Kültür Merkezi olan bina Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) devredildi. Yine Bahçelievler mahallesinde bulunan Bahçelievler Halkevi de MEB’e hibe edilen taşınmazlar arasında yer aldı.

Belediyeye ait olan ve personel servisi olarak kullanılan 2 adet aracın da MEB’e hibe edildiği öğrenilirken, yine belediyeye ait olan 5 adet binek aracın Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde Kızıltepe Emniyet Müdürlüğü’ne hibe edildiği öğrenildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.