“Kayyım” Yasaklandı!

“Kayyım” Yasaklandı!

Barış günü mitinglerinin yer ve tarihleri belirlendi ancak üç ilde valilikler, içinde “kayyum” ve “darbe” sözcükleri geçen slogan, afiş, pankart ve dövizleri yasakladı.

A+A-

Barış günü mitinglerinin yer ve tarihleri belirlendi ancak üç ilde valilikler, içinde “kayyum” ve “darbe” sözcükleri geçen slogan, afiş, pankart ve dövizleri yasakladı.

1 Eylül Barış Günü mitinglerinin İstanbul, Diyarbakır, Ankara, İzmir’deki programları açıklandı.

* Ankara Emek ve Demokrasi Güçleri’nin açıklamasına göre, 1 Eylül Pazar günü 16.00’da AKM önünde toplanılarak, Tandoğan Meydanı’na yürünecek. Tandoğan Meydanı’nda gerçekleştirilecek miting 17.00’de başlayacak. Miting öncesi de 15.00’de 10 Ekim Ankara Katliamı’nın yaşandığı Ankara Garı önünde anma gerçekleştirilecek.

* Diyarbakır’daki “Onurlu barış için demokratik çözüm” mitingi İstasyon Meydanı’nda düzenlenecek, saat 15.00’te başlayacak.

* İstanbul’da miting, Kartal Meydanı’nda düzenlenecek. Miting Korteji, Ahmet Şimsek Koleji önünde saat 12.00’de toplanarak alana geçecek.

* İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri de “Faşizme ve Savaşa Karşı Demokrasi ve Barış istiyoruz” sloganı ile 1 Eylül Pazar Günü Saat:18.00'da Gündoğdu Meydanında miting yapacak.

“Kayyum, saray, darbe” yasak

Diyarbakır, Van ve Mardin büyükşehir belediyelerine kayyum atanmasının ardından başlayan protesto eylemleri bugün de devam ediyor.

Diyarbakır, Van ve Antalya’daki mitinglerde ise içerisinde “kayyum”, “darbe” gibi sözcükler olan slogan, afiş, pankart ve dövizler yasaklandı.

Edinilen bilgilere göre, Diyarbakır Miting Tertip Komitesi Sözcüsü Ramazan Karakaya, “kayyum” ve “saray” ifadelerinin geçtiği sloganlarla beraber, “Barış tecrit edilemez” sloganının verilen izinde yasaklandığını açıkladı.

1 Eylül Dünya Barış mitingine izin veren Van Valiliği, mitingde kullanılmak istenen “İrade gaspına hayır”, “Tecride hayır, barışa evet” ve “Eşbaşkanlık mor çizgimizdir” şeklindeki pankartları yasakladı.

Antalya’da da Muratpaşa Kaymakamlığı miting başvurusuna “Kayyuma hayır, barışı ve demokrasiyi birlikte savunacağız”, “Savaşa, kayyuma, doğa talanına karşı birlikte kazanacağız”, “Kayyuma, darbeye hayır yaşasın halk halkların kardeşliği”, “Kayyuma, darbeye hayır yaşasın hak, hukuk, adalet mücadelemiz” ve benzer içerikli afiş, pankart, dövizlerin veya aynı anlama gelebilecek sloganların eylem öncesi ve esnasında etkinlik alanında yasak olduğu yanıtı verildi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.