İsviçre'den Beypazarı maden suyu uyarısı: Tüketmeyin, tehlikeli

İsviçre'den Beypazarı maden suyu uyarısı: Tüketmeyin, tehlikeli

.

A+A-

​​

İsviçre'nin gıda güvenliği dairesi, Türkiye'nin en çok tüketilen maden suyu markalarından Beypazarı'nın tüketilmemesi çağrısı yaptı. Açıklamaya göre Beypazarı maden suyunda, insan sağlığını tehdit edecek seviyede bor minerali bulundu.

 İsviçre Federal Gıda Güvenliği ve Veterinerlik Bürosu, Türkiye’de en çok satılan maden suyu markalarından Beypazarı hakkında dikkat çekici bir sağlık uyarısında bulundu. Kurumun internet sitesinden yayımlanan uyarıda, Beypazarı marka maden sularında aşırı yüksek miktarda bor minerali tespit edildiği açıklandı.

Beypazarı maden suyunun İsviçre'de satışının yasaklanması ve tüketilmemesi çağrısı yapan kurum, söz konusu miktarda bor mineralinin insan sağlığını tehlikeye soktuğunu, hamile kadınlarda çocukların gelişimini engellediğini belirtti.

Beypazarı ile ilgili hazırlanan raporda şu ifadeler kullanıldı:

"Kamuoyuna uyarı: Beypazarı marka maden suyunda aşırı bor içeriği

Bern, 15 Nisan 2024 - Yapılan resmi inceleme kapsamında Beypazarı markalı maden suyunda aşırı bor içeriği tespit edildi. Sağlık riski göz ardı edilemez. Federal Gıda Güvenliği ve Veteriner İşleri Dairesi (BLV), etkilenen markanın maden suyunun tüketilmemesini tavsiye ediyor. BAK-SAN GmbH şirketi, etkilenen ürünü derhal satıştan çekti ve geri çağırma işlemine başladı.

Bu ürün nasıl bir tehlike yaratıyor?

Bor elementi doğal olarak yer altı suyunda ve dolayısıyla kayalardan ve topraktan yıkanabildiği için maden suyunda da bulunur. Borun fetal gelişimi ve doğurganlığı etkilediği düşünülmektedir. Bu nedenle uzun vadede sağlık riski göz ardı edilemez.

Hangi ürün etkilendi?

Ürün, marka: Beypazarı Karakoka maden suyu
Ambalaj: 20 santilitre
Lot numarası: 14/12/23 14/02/25 .0940 4
Son kullanma tarihi: 14 Şubat 2025
Satış noktaları: Çeşitli özel mağazalar

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.