İSTANBUL- 26 yıllık Medya Kitabevi kapanma tehlikesiyle karşı karşıya!

İSTANBUL- 26 yıllık Medya Kitabevi kapanma tehlikesiyle karşı karşıya!

.

A+A-

Son zamanlardaki ekonomik kriz ve kira artışlarıyla birlikte,  İstanbul’da bulunan Medya Kitabevi kapanma riskiyle karşı karşıya.

Türkiye’deki mevcut ekonomik kriz tüm alanlarda olduğu gibi Kürt yayınevleri ve kitapçıları da etkilemiş durumda.

Yayınevleri kağıt fiyalarına gelen zamlar sonrası kitap basmada ciddi sorun yaşıyorken Kürtçe kitaplara olan ilginin de az olması eklenince kitapçılar kiralarını ödeyemez duruma geldi.

26 yıldır İstanbul’daki ünlü İstiklal Caddesi’nde kitap satan Medya Kitabevi de bu krizle birlikte etkilendi ve kapanma riski ile karşı karşıya kaldı.

El Hamra Pasajı’nda bulunan Medya Kitabevi kurucusu ve sahibi Selahattin Bulut, kitabevinin durumuna ilişkin Rûdaw’a konuştu.

Kitapevi sahibinden soruna yönelik kalıcı çözüm çağrısı

Dükkan sahibinin mevcut kirayı 3 bin liradan 12 bin liraya çıkardığını belirten Bulut şöyle konuştu:

“Dükkan sahibi arayıp kirayı artırdığını haber verdi ve biz de  baktık ki ödeyebilecek durumda değiliz, çok üzüldük ve duygulandım. Kampanya ya da para toplanması yönünde bir isteğim yok.

Benim görüşüm şu; iki tane Kürt zengin iş insanı çıkıp ‘biz Medya Kitabevi için dükkan alacağız ya da bugün alamazsak da 10 yıllık kirasını ödeyeceğiz’ derse bu kitapevi ayakta kalır. Aksi takdirde kapanıp gider.”

Binlerce Kürt’ün aradıkları kitaba erişmek için kullandığı  ve uğradığı Medya Kitabevi, yakın zamana kadar İstanbul’daki tek Kürt kitapevi konumundaydı.

“Kurumlarımızı ayakta tutalım”

Kitabevinin kapanma riskine yönelik haberler medyada yer almaya başlayınca, Kürt yurttaşlar da kitabevine uğrayıp destek amaçlı kitap almaya başladı.

Yazar Ferzende Bermeli, “Ben de yardımcı olmak istiyorum akat hepimizin el ele vermesi gerekiz. Milli hislerle hareket edin, kurumlarımızı ayakta tutalım” dedi.

“Çok faydalı”

Okuyucu Osman Çiöek ise “Ben ve pek çok arkadaşım çok üzgünüz, kapanmasını istmeyeiz. Kürtler için çok yararlı bir yer. Bu sayede halkımız bilinçleniyor. Örneğin araştırma yaşpmak isteyen biri için çok faydalı. Burası kapanmamalı” ifadelerini kullandı.

Rûdaw

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.