IŞİD mensubu ve Alman eşi Ezidilere yönelik suçlardan dolayı yargılanıyor

IŞİD mensubu ve Alman eşi Ezidilere yönelik suçlardan dolayı yargılanıyor

Almanya’da bir IŞİD mensubu ve Alman eşi Ezidi Kürtlere karşı işledikleri suçlardan dolayı yargılanıyor.

A+A-

Haber Merkezi - Iraklı IŞİD mensubu Taha (37) ve Alman eşi Jennifer (29) 5 yaşındaki Ezidi Kürt kızını işkence ederek öldürmek ve annesini zorla alıkoymaktan Almanya’da hakim karşısına çıkıyor.

IŞİD’li Taha ve Alman eşinin yargılandığı davanın ilk duruşması bugün Almanya’nın Frankfurt kentinde görülecek.

IŞİD’in kadın birimi içerisinde görevli olup örgütün kadınlarla ilgili hukukundan sorumlu olan Jennifer, 2019 yılının Nisan ayında Ezidi Kürt kızı ve annesini aç bırakma, işkence etmek ve zorla alıkoyma suçlamasıyla Almanya’da tutuklandı.

2018 yılında tekrar IŞİD’e katılmak isterken yakalanan Almanya’nın Nedraksen bölgesinin Lone beldesinden olan Jennifer ve eşi Taha, Irak’ın Felluce kentinde 5 yaşındaki Ezidi Kürt kızı Raniya’yı sıcakta güneş altında bırakarak ölümüne neden oldu.

IŞİD mensubu Taha ise Irak’tan kaçtıktan sonra 2019 yılının Ekim ayında Yunanistan’da yakalanarak Almanya’ya teslim edildi. Taha ve eşi, Irak ve Suriye dışında Ezidi Kürtlere karşı işlenen suçlarla ilgili yargılanan ilk kişiler oldu.

Almanya Başsavcılığı, Taha hakkında katliam, terör örgütü üyeliği, savaş suçları ve insan ticareti yapma suçlamaları ile iddianame hazırladı.

Hollywood yıldızı George Clooney’in insan hakları savunucusu avukat eşi Amal Clooney de, Jennifer aleyhine dava açarak mahkeme sürecine dahil oldu.

Amal Clooney, daha önce Nobel Ödüllü Nadiya Murad ile birlikte bir çok Ezidi Kürt’ün avukatlığını ve temsilciliğini yapmıştı.

Amal Clooney, parêzerê mafên mirovan li Londonê, nûneratiya çendîn qurbaniyên Kurdên Êzidî û ji wan Nadiya Murad kiriye.

2014 yılının Ağustos ayında Şengal’e saldıran IŞİD, binlerce Kürt Ezidi’yi katletti ve binlerce Ezidi kadın ve çocuklarını kaçırdı. Halen IŞİD tarafından kaçırılan binlerce Ezidi’nin akıbeti bilinmiyor.

Rudaw

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.