İran'da 10 milyon insan uyuşturucu bağımlısı!

İran'da 10 milyon insan uyuşturucu bağımlısı!

İran ve Doğu Kürdistan'daki uyuşturucu bağımlılarının sayısı sürekli artıyor. Bir İran gazetesine göre, bu ülkede yaklaşık 10 milyon kişi uyuşturucu bağımlısı.

A+A-

K24’te yer alan habere göre, uyuşturucu kaçakçılığı İran ve Doğu Kürdistan'da artıyor. Ekonomik kriz ve Corona virüsünün yayılması da uyuşturucu kaçakçılığının önüne bir engel olarak çıkamadı. İran gazetesi Hamshehr'in son istatistiklerine göre, 10 milyondan fazla insan doğrudan ve dolaylı olarak uyuşturucu ve uyuşturucu türlerine bağımlı. Vatandaşlar da şöyle diyor: Bu durumun temel nedeni işsizlik.

Doğu Kürdistan vatandaşı Faris Şengebor, "Hayat halk için iyiyse kimse uyuşturucudan vazgeçmez" diyor. “İkinci sebep işsizliktir, eğer birinin işi varsa, kalkıp da parklarda yaşamaz.”

Artık erkeklere ek olarak, kadınlar ve gençler de önemli ölçüde daha fazla uyuşturucuya bağımlı hale geldi. Yetkililer ve ilgili kuruluşlar da bunun büyük bir sorun olduğunu gizlemiyor ve hatta onu azaltmak için ciddi bir çaba gösterilmedi, vatandaşların büyük bir kısmı da hükümeti bu konuda dikkatsiz olmakla suçluyor.

Doğu Kürdistan'da uyuşturucu kaçakçılığına dair resmi bir istatistik olmamasına rağmen, yerel yetkililer, Loristan, İlam ve Kirmanşah illerindeki uyuşturucu kaçakçılarının sayısının diğer illerden daha fazla olduğunu gizlemiyor. Gözlemciler ayrıca, işsizliğin ve uyuşturucu ve bunların türlerinin bulunabilirliğinin kirliliğin ana nedeni olduğunu söylüyorlar. Ancak şu ana kadar bu sorunu çözmek için ciddi ve uygun bir plan yapılmadı.

Bu haber K24’ten çevrilmiştir

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.