Irak’tan Türkiye-Kürdistan Bölgesi sınırına askeri sevkiyat

Irak’tan Türkiye-Kürdistan Bölgesi sınırına askeri sevkiyat

Türkiye'ye ait silahlı insansız hava araçlarının (SİHA) dün Erbil’in Soran ilçesine bağlı Sidekan kasabasında düzenlediği saldırının ardından Irak Sınır Muhafız Güçleri’nden sınıra çok sayıda askeri güç sevkiyatı yapıldığı öğrenildi.

A+A-

Rûdaw’da yer alan habere göre Sidekan Nahiyesi Sorumlusu İhsan Çelebi, “Son iki günde çok sayıda Irak Sınır Muhafız Güçleri sınıra sevk edildi. Bölgede 6 güvenlik noktası oluşturmak amaçlı söz konusu güç bölgeye sevk edildi. Kalereş, Berbizin, Geruy Zen, Kuti Hecer ve Goşine bölgelerinde askeri noktaların kurulması bekleniyor. Ancak bazı bölgelerde PKK askeri üslerin kurulmasına karşı çıkıyor” dedi.

Peşmerge Güçleri’nin sınıra sevk edilip edilmemesine ilişkin açıklama yapan Çelebi, Peşmerge’nin sınıra sevk edilmediğini bölgedeki Iraklı askerlerinin sayısı da 500’e yakın olduğunu belirtti.

İlk defa Irak ordusu askerleri hedef alındı

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) 17 Haziran’da Kürdistan Bölgesi toprakları içerisindeki Haftanin bölgesinde “Pençe-Kaplan” adıyla operasyon başlatmıştı. Operasyon kapsamında sınırdan 15 kilometre kadar içeri gelen TSK unsurları birçok tepede üstlenmiş durumda.

TSK’ya ait savaş uçakları ve SİHA’lar bu süreçte ayrıca Haftanin, Metina, Gare, Zap, Avaşin, Hakurk, Kandil ve Süleymaniye kırsalında birçok defa hava saldırısı düzenledi.

Duhok’un Amediye ilçesine bağlı Şeladize kasabasında gerçekleştirilen ve 3 sivilin hayatını kaybetmesine neden olan bombardımanın ardından 1 Temmuz’da Irak Sınır Muhafızları, Zaho sınırındaki Kela Şabanike, Siyare Bena ve Kela Dêrê tepelerine konuşlandı.

Irak Sınır Muhafızları sınır bölgelerinde çatışmaların sivillere zarar vermesini önlemek amacıyla Metina ve Sidekan bölgelerine de güç gönderdi. 

Operasyonların başlangıcından bu yana Türkiye ilk defa Irak ordusu mensuplarını hedef aldı.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.