Irak'tan getirilen 285 Türk vatandaşı Batman’da karantinaya alındı

Irak'tan getirilen 285 Türk vatandaşı Batman’da karantinaya alındı

Irak'tan Batman’a getirilen 285 Türk vatandaşı, 14 gün süreyle karantinada tutulacağı Kredi ve Yurtlar Kurumu yurduna yerleştirildi.

A+A-

Haber Merkezi- Türkiye Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun tedbirleri doğrultusunda Valilik koordinasyonunda Irak'ın başkenti Bağdat’tan Batman'a getirilen vatandaşlar, 14 gün süreyle karantina altında tutulacakları KYK Batman Kız Öğrenci Yurdu'na yerleştirildi.

Dezenfekte edilen yurda getirilen vatandaşlar, AFAD ve Jandarma ekipleri gözetiminde içeri alındı.

Gençlik Spor İl Müdürü Şafi Özperk “Devletimizin Yurt dışında bulunan vatandaşlarımızı korona virüs tedbirleri kapsamında Türkiye’ye getirme faaliyetleri kapsamında ramazan ayı öncesi Irak’ın başkenti Bağdat’tan Batman kız yurdumuza 285 misafirimiz gelmiş durumdadır. Gelen misafirlerimizi odalara yerleştiriyoruz. Odalar tek kişilik olarak hazırladı kişisel ihtiyaçları AFAD il müdürlüğü tarafından gerekli kişisel malzemeler odalara konuldu. Batman Kızıla şubesi de 14 gün boyunca karantinada kalacak vatandaşlarımızın 3 öğün yemeklerini odalarına sosyal mesafe kuralarına dikkat ederek ihtiyaçlarını karşılayacaktır. Biz 14 gün boyunca misafirlerimizi insanlarımızı yurtlarımızda en iyi şekilde ağırlamaya çalışacağız. Sağlık İl Müdürlüğümüzde blokların girişinde gelen misafirlerimizi önce muayene ediyorlar şüpheli vaka varsa direk hastaneye gönderiyorlar. Umarız bir sorun olmaz bizde misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlayıp sağlıklı güzel bir şekilde kendi memleketlerine uğurlayacağız. Batman Gençlik spor İl Müdürlüğü, AFAD İl Müdürlüğü, Batman Kızılay şubesi, Batman Valiliğimiz ve Jandarmamız gerçekten özveri ile çalıştı iyi bir ekip oldu. İnşallah sorunsuz bir şekilde Ülke olarak Dünya olarak atlatırız” dedi.

Yurt dışından gelen vatandaş Osman Nur “Irak Bağdat’tan geliyoruz. Yaklaşık 4 aydır gibi süredir ordaydık. İşlerimizi tamamladık Elçilikle irtibata geçtik Elçilik sağ olsun çok yardımcı oldu. Düzenlediği turda bizi şantiyede inşaata güvenli bir şekilde toplama merkezine ulaştırıp bizi buraya kadar getirdiler sağ olsunlar şuanda Batman’ın yurtlarına yerleştiriliyoruz. Her şey çok güzeldi” diye konuştu.

Öte yandan Batman’da resmi rakamlar  dün akşam itibari ile  192 pozitif vakanın bulunduğu, Batman merkez Kozluk, Sason ve Besiri ilçelerinde onlarca bina ve yine toplamda 4 köyün karantinaya alındığı bildirildi.

Batman Olay Gazetesi

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.