Iraklı Şii lider: Başkan Mesud Barzani büyük bir değer ve sembol

Iraklı Şii lider: Başkan Mesud Barzani büyük bir değer ve sembol

.

A+A-

Iraklı Şii lider Haydar el-Lami, Başkan Mesud Barzani’nin çok büyük bir siyasi sembol olduğunu dile getirdi.

Ayrıca Başkan Mesud Barzani’nin Irak’ın büyük bir değeri olduğunu ve uluslararası arenada etkin bir siyasetçi olduğunu kaydetti.

Irak Parlamentosu’ndaki Kanun Devleti Koalisyonu liderlerinden Haydar el-Lami, Başkan Barzani’nin Kürt milletinin ruhu olan babasının temsilcisi olduğuna vurguda bulunarak, Irak’taki siyasi sorunların çözümü için Mesud Barzani tarafından başlatılacak her girişimi memnuniyetle karşılayacaklarını dile getirdi.

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ile Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) arasındaki toplantıdan memnuniyet duyduklarını da sözlerine ekleyen Lami, bunun sorunların çözümü için bir adım olduğunu belirtti.

“Başkan Mesud Barzani büyük bir değer”

“Geçmişteki yanlışları düzeltmeye çalıştıklarını” söyleyen Şii siyasetçi, “Bu durum karşılıklı ithamlarla çözülemez. Diyalog masasında sorunlar çözülmeli” dedi.

Sünniler ve Şiilerin kendi içlerinde sorunlarının olduğunu söyleyen Lami şöyle devam etti:

“Sorunların şimdi çözülmemesi durumunda Irak’taki siyasi süreç daha da zayıflayacak. Siyasi tarafların birbirine yakınlaşması gerekiyor. Sorunların çözümü için anayasanın temel alınması lazım. Başkan Barzani tarafından Iraklı tarafları yakınlaştırmak için bir adımın atılması durumunda buna destek vereceğiz.”

Lami son olarak, “Ben şahsen Başkan Barzani’yi Irak’ın büyük bir değeri olarak biliyorum. Aynı zamanda dünyada Kürt milletinin ruhu olan babasının temsilciliğini yapıyor” sözlerine vurgu yaptı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.