Iraklı General Sadr eylemcilerine katıldı

Iraklı General Sadr eylemcilerine katıldı

.

A+A-

Iraklı bir general Sadr eylemcilerine katıldı

Bugün Savunma Seferberlik Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ebdulnasir Selman Uqabî, Sadr Hareketi'nin parlamento binasındaki oturma eylemine katıldığını duyurdu.

Irak Savunma Bakanlığı'na bağlı Savunma Seferberlik Kuvvetleri, Şii savaşçıları içeriyor, ancak Halk Seferberlik Otoritesi'nin komutası altında değil.

Bu askeri güçler, IŞİD kalıntılarıyla mücadelede ve bazı bölgelerin korunmasında Irak güçlerini destekliyor.

Uqabî, Savunma Seferberlik Güçleri (Hashd Al-Difaa) ve Iraklılara hitaben yaptığı konuşmada, "Disiplin ve saygının en üst seviyesindeydiniz, şimdi de haklarımızı yozlaştırıcılardan alma zamanıdır" dedi.

Tuğgeneral, "Şehit Muhammed (Sadık) Sadr'ın oğullarından biri olarak, Muhammed Sadr'ın oğulları kardeşlerimizle gösterilere katılmak zorundayım." 

"Dokuz yıl sonra kimse bize adil davranmadı... Şehitlerimize ve yaralılarımıza rağmen cephelerde hak ve maaşsız çalıştık."

Al-Akabi, tüm Savunma Seferberliği savaşçılarını Yeşil Bölge'ye gitmeye ve "yozlaşmışları devirmek ve zorla haklarını almak" için gösterilere katılmaya çağırdı.

"Buradan, lider Mukteda es-Sadr'ın komutası altında olduğumuzu duyuruyoruz." diye ekledi.

Irak sokakları, bir yanda Sadr hareketinin lideri, diğer yanda Şii koordinasyon çerçevesinin güçlerinin karşı çağrılarının ardından başkent Bağdat'taki duruma ne olacağını bekliyor.

Es-Sadr hareketinin 329 sandalyenin 74'üyle en büyük blok olarak ortaya çıktığı Ekim seçimlerinden bu yana gerginlikler daha da kötüleşti.

Şii Koordinasyon Çerçevesi,  Sadr'ın destekçileri tarafından Maliki'ye sadık biri olarak görülen bir aday olan Şii Muhammed el-Sudani'yi ortaya çıkardı. Bu adım, protestoları ateşleyen Sadr yanlıları için bardağı taşıran son damla oldu.

Şii Koordinasyon Çerçevesinin baş düşmanı olan Sadr, bugün erken saatlerde yaptığı bir açıklamada, takipçilerine yeni bir anayasa da dahil olmak üzere siyasi sistemin tamamen elden geçirilmesi için baskı yapmaları ve ülkenin ‘’yozlaşmış" seçkinlerini sınır dışı etme talimatı verdi.

Buna karşılık, Koordinasyon Çerçevesi, Mukteda es-Sadr'ın "devleti ve anayasayı devirme" çağrılarına karşı "Irak devletinin meşruiyetini" savunacağını ve bugün kitlesel karşı gösteriler çağrısında bulunacağını söyledi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.