Iraklı aktivistler: Şilan Bağdat protestolarına katıldığı için öldürüldü   

Iraklı aktivistler: Şilan Bağdat protestolarına katıldığı için öldürüldü  

Irak İnsan hakları aktivistleri Bağdat’ta ailesi ile birlikte katledilen Kürt kızı Şilan Dara’nın Bağdat’taki gösterilere aktif katılım gösterdiğini açıkladı.

A+A-

Irak ve Kürdistan Bölgesi dün gece evinde vahşice katledilen Kürt ailenin ölümüyle çalkalandı.

Dün gece Mensur Mahallesi’ndeki Kürt ailenin evine giren silahlı bir grup tarafından evlerinde boğazları kesilerek katledildi. Baba Dara Reûf boğazı kesilmiş halde anne Xatû Aliye Reşîd Necîm ise birçok yerinden bıçaklanmış, kızları Şian Dara ise elleri-ayakları ve boğazı kesilmiş halde bulundu. Şilan’a tecavüz edildiği kaydedildi.

Irak medyası olayın eve hırsızlık için giren kişilerce yapıldığını söylesede İnsan Hakları aktivistleri olayın Bağdat’taki gösterilere katılan aktivistlerin hedef alınmasıyla bağlantılı olduğu görüşünde.

İnsan Hakları aktivistleri, Şilan Dara’nın Bağdat’taki gösterilere aktif katıldığını ve gösterilerde yaralananlara yardım eden sağlık ekibinde yer aldığı, bu yüzden bazı siyasi kesimlerin silahlı güçlerince bilinçli bir şekilde hedef aldığını belirtiyorlar.  

Zira 20 Ağustos’ta Irak’taki hükümet karşıtı gösterilere öncülük eden 3 kadın aktivist, kimliği belirsiz  kişilerce öldürülmüştü. Düzenlenen suikastlar sonucunda Basra, Nasiriye ve Bağdat’ta üç aktivist yaşamını yitirirken üç aktivist de yaralanmıştı. Failler henüz yakalanmadı.

İnsan Hakları aktivistlerine göre Şilan Dara’nın katledilmesi protestolara katıldığı için Haşdi Şabi milisleri tarafından katledildi. Çünkü Şilan’ın evi Rus konsolosluğunun bulunduğu sokakta ve yüksek güvenlikli bir bölge. Emniyet güçlerinin izni olmadan bölgeye girilmesi imkansız.

İnsan Hakları aktivistleri Şilan’ın ve ailesinin Bağdat’taki protestoculara sürekli yardım ettikleri kaydedildi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.