Irak ve Almanya Dışişleri Bakanları İran'ın saldırılarını görüştü

Irak ve Almanya Dışişleri Bakanları İran'ın saldırılarını görüştü

.

A+A-

Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin, Alman mevkidaşı Annalena Baerbock ile yaptığı telefon görüşmesinde, İran'ın Kürdistan Bölgesi sınırlarına yönelik son saldırıları ve Berlin ile Bağdat arasındaki ikili ilişkileri görüştü.

Irak Dışişleri Bakanlığı ofisinden yapılan açıklamaya göre; Irak Dışişleri Bakanı Hüseyin  Salı akşamı  Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Açıklamada, Irak Dışişleri Bakanı Hüseyin’in Alman mevkidaşı ile yaptığı görüşmede, Bağdat hükümetinin herkesle, özellikle komşu ülkelerle ilişkilerinde, “bölgenin genel istikrarını etkileyen” Irak'ın egemenliğini ve ülkenin iç işlerine dış müdahaleyi önlemek amacıyla “dengeli bir politika” oluşturmaya istekli olduğunu söylediği kaydedildi.

Açıklamada, Baerbock, ülkesinin Irak'a tüm cephelerde verdiği desteği tazeleyerek, Irak'ın egemenliğine saygı gösterilmesi gerektiğini vurguladı ve Irak hükümetini özellikle güvenlik alanında desteklemek için çabaları birleştirme çağrısında bulundu.

İran Devrim Muhafızları Ordusu, geçen ayın sonlarında Kürdistan Bölgesi'nin Erbil ve Süleymaniye illerini balistik füzeler ve insansız hava araçlarıyla İran’daki gösterilere “silah temin etmekle” suçladığı Rojhılatlı Kürt muhalif grupların üslerini ve sivillerin kaldığı mülteci kamlarını yoğun bir şekilde  bombaladı.

İran'ın Kürdistan Bölgesi'ne düzenlediği hava saldırılarında aralarında çocuk ve kadınların da yer aldığı en az 17 hayatını kaybetti, 50'den fazla kişi yaralandı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.