Irak Türkiye'nin hava ve kara yollarını kapatıyor

Irak Türkiye'nin hava ve kara yollarını kapatıyor

Irak Dışişleri Bakanlığı, Ankara Sidekan saldırılarının faillerini cezalandırıp soruşturana kadar Türkiye'ye giden hava ve kara yollarını kapattı.

A+A-

Irak Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed Sehaf, Irak Dışişleri Bakanlığı'nın Türk ordusunun saldırılarına karşı iki ülke arasındaki 2009 anlaşmasını iptal ettiğini söyledi. Sözcü hava ve kara yollarının kapatılacağı bu kısıtlamalara Türk savunmasının da dahil edildiğini belirtti. Irak’ın, haklarını korumak için uluslararası hukuka bağlı olduğunu ancak diplomatik çabaların bu sorunları çözebileceğini ifade etti.


Sahaf, "Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisini iki kez davet ettik ve ülkelerinin Irak'ın egemenliğini ihlal eden saldırılarına iki kez sert tepkiler gösterdik ve bu muhtıralar aracılığıyla Ankara Hükümeti'ni iki Irak ordusu subayı ve bir asker öldürüldüğü Sidekan suçunun faillerini ifşa etmeye ve soruşturmaya çağırdık.”


Son olarak Sehaf, Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin'in Arap ve yabancı ülkelerle telefon görüşmeleri sırasında Irak topraklarının ve egemenliğinin birleşik korunmasına verdiği desteği tazelediğini söyledi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.