Irak ordusu: Aşırı güç kullandık

Irak ordusu: Aşırı güç kullandık

Irak’ta 1 Ekim’den bu yana yolsuzluk ve kötü ekonomik koşullara karşı süren protestolarda can kaybı 100’ü aşarken, Irak ordusundan göstericilere müdahaleye ilişkin itiraf geldi.

A+A-

Artı Gerçek

 

Protestolarda en az 100 kişinin hayatını kaybettiği Irak’ta ordu ilk kez olayları bastırmak için aşırı güç kullanıldığını itiraf etti. Soruşturma başlattıklarını açıkladı.

Irak’ta 1 Ekim’den bu yana süren, yolsuzluk ve kötü ekonomik şartların protesto edildiği gösterilerde can kaybı 100’ü aşarken, dün ilk kez Irak ordusundan göstericilere karşı aşırı güç kullanıldığı itirafı geldi.

Irak Savunma Bakanlığı’na bağlı Ortak Operasyonlar Komutanlığı şu açıklamayı yaptı: 

“Angajman kuralları dışında aşırı güç kullanıldı ve bu yanlış fiilleri uygulayan komuta subaylarını sorumlu tutmaya başladık.” 

 

IRAK ORDUSU BAZI BÖLGELERDEN ÇEKİLMEYE BAŞLADI

Ordudan gelen bu açıklama, önceki gece başkent Bağdat’ın Sadr semtinde toplanan göstericilere açılan ateş sonucu 15 kişinin öldürülmesini izliyor. Bu gelişmenin ardından Irak Savunma Bakanlığı, ordu güçlerinin Şiilerin yoğun olarak yaşadığı Sadr bölgesinden çekilmeye başladığını ve yerine polis güçlerinin yerleşeceğini duyurmuştu.

 

HAMANEY’DEN MESAJ

Bu gelişmeler olurken Irak’ın doğudaki komşusu İran’dan önemli açıklamalar geldi. İran’ın dini lideri Ali Hamaney Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlarda, “İran ve Irak, kalpleri ve ruhları birbirine bağlanmış iki ulustur. Düşmanlar nifak tohumları ekmeye çalışıyor, ama başarısız oldular, komploları etkili olmayacak” dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.