Irak Hükümeti Şengal'in yeniden inşası için 50 milyar dinar ayırdı

Irak Hükümeti Şengal'in yeniden inşası için 50 milyar dinar ayırdı

.

A+A-

Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani başkanlığında Şengal’de gerçekleştirilen Ninova eyalet meclisi toplantısında Şengal’in refahı için 50 milyar dinar tahsis edilmesi kararlaştırıldı.

Sudani’nin Ofisinden yapılan açıklamaya göre Irak Başbakanı Sudani, bugün (4 Mart 2024 Pazartesi) Şengal’de gerçekleştirilen Ninova eyalet meclisinin toplantısına başkanlık etti.

İl meclislerinin yerel yönetimlerin performansını değerlendirme istasyonu olduğunu belirten Sudani, teröristlerin oluşturduğu yıkımı nedeniyle Ninova vilayetinin daha fazla refaha ve vatandaşlarının sorunlarının çözülmesine ihtiyacı olduğuna işaret etti.

Federal hükümetin yerel yönetimlere yardım etmeye kararlı olduğunu bildiren Sudani, daha fazla istihdam sağlamak ve yoksullukla mücadele konusunda valilerin önceliklerinin hükümetin önceliklerinden daha az olmadığını dile getirdi.

Ninova vilayetinin konumunun önemine dikkat çeken Sudani, Şengal’deki duruma ilişkin ise “Şengal’deki bu toplantının halka ve sakinlere mesajı, Irak Hükümetinin Şengal’de yeniden imar kampanyası başlatmayı planladığı yönünde. Bu kapsamda Irak Hükümeti Şengal’in yeniden inşası için Irak bütçesinden 50 milyar dinar sağlayacak.” ifadelerini kullandı.

Ezidilerin çektiği zorluklara da değinen Sudani, Şengal ve Ninova çevresinde toplumsal barışın, istikrarın ve kardeşliğin güçlendirilmesinin önemini vurguladı.

Irak Başbakanı, mültecilerin Şengal’e geri dönebilmesi için bakanlıklara hazırlık yapmaları talimatı verdiklerini kaydetti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.