Irak Hükümeti: Kürdistan, bir anayasal statüye sahiptir

Irak Hükümeti: Kürdistan, bir anayasal statüye sahiptir

Irak Başbakanı Mustafa Kazimi’nin Kürdistan Bölgesi’ndeki görüşmelerine değinen Irak Hükümeti Sözcüsü Ahmed Molla Talal, Kürdistan’ın Irak’ın bir parçası olduğunu ve anayasal bir statüye sahip olduğunu ifade etti. 

A+A-

Kürdistan basınına konuyla ilgili açıklamada bulunan Irak Hükümeti Sözcüsü Ahmed Molla Talal, Başkan Mesud Barzani ile bir araya gelerek, siyasi konuların yanı sıra Irak ve bölgedeki gelişmeleri görüştüğünü dile getirdi. 

“Irak, Kürdistan halkının ihtiyaçlarını karşılamak zorundadır” 

Yapılan görüşmelerde Erbil-Bağdat ilişkileri ilişkilerin güçlendirilmesi ve anlaşmaya varılmasının masaya yatırıldığını belirten Talal, Irak Başbakanı Mustafa Kazimi ve Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani’nin anlaşması temelinde memurların maaşlarının bir kısmının tahsis edildiğini vurgulayarak, “Çünkü Kürdistan Bölgesi vatandaşları, Irak vatandaşlarıdır ve Irak Hükümeti onların ihtiyaçlarını karşılamaktan sorumludur” ifadesini kullandı. 

Hükümet Sözcüsü, anlaşmanın uygulanması temelinde ilişkilerin güçlendirilmesi geliştiğini dile getirerek, bunun 2021 bütçesinin hazırlanmasının bir başlangıcı olduğunu belirtti. 

Ayrıca Sözcü açıklamasında, Kazimi’nin İbrahim Halil Sınır Kapısı’na giderek denetmelerde bulunduğunu, Irak Başbakanı’nın Duhok’taki mülteci kampını da ziyaret ettiğini ve Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin bu kampa büyük bütçe tahsis ettiği için kampın iyi bir durumda olduğunu kaydetti. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.