İngiltere: Peşmerge ile birlikteliğimiz sürecek

İngiltere: Peşmerge ile birlikteliğimiz sürecek

İngiltere Başbakanı’nın Ortadoğu Yüksek Askeri Danışmanı Sir John Gordon Lorimer, Her şekilde Peşmerge ile hareket etmeye devam edeceklerini söyledi.

A+A-

Haber Merkezi - Kürdistan Bölgesi Peşmerge Bakanı Şoreş İsmail, İngiltere Başbakanı’nın Ortadoğu ve Kuzey Afrika Yüksek Askeri Danışmanı Sir John Gordon Lorimer ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Terör örgütü DAİŞ’in son dönemdeki hareketliliğinin değerlendirildiği görüşmede, coronavirüsle (Covid-19) mücadele süreci ve Peşmerge Bakanlığı’ndaki reform süreci masaya yatırıldı.

DAİŞ’in güvenlik boşluğunun oluştuğu bölgelerden yararlandığının kaydedildiği görüşmede, dünya piyasalarında petrol fiyatlarının düşüşü de ele alındı.

Görüşmede Lorimer, Kürdistan Bölgesi Hükümeti ve Peşmerge Bakanlığı ile koordinasyonu sürdüreceklerini kaydederek, geçtiğimiz günlerde DAİŞ saldırısında şehit düşen 2 Peşmerge için başsağlığı dileğinde bulundu.

Peşmerge Bakanlığı’nın reform çabalarını takdir ettiğini kaydeden Lorimer, her durumda Peşmerge ile birlikte hareket etmeye devam edeceklerini belirtti.

K24

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.