İlhan Ehmed: Suriye krizinin çözümü için her kesimle diyalog kurmaya hazırız

İlhan Ehmed: Suriye krizinin çözümü için her kesimle diyalog kurmaya hazırız

İlhan Ehmed: Suriye krizinin çözümü için her kesimle diyalog kurmaya hazırız

A+A-

MSD Yürütme Kurulu Başkanı İlham Ehmed, “Suriye hükümeti krizin çözümü için sadece askeri seçeneği ön görüyor. Suriye muhalefeti de Şam’dan farksız değil. MSD olarak krizin çözümü için her kesimle diyalog kurmaya hazırız” dedi.

Demokratik Suriye Meclisi (MSD), Tebqa’da geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantıda konuşan İlham Ehmed, MSD’nin kapısının her türlü diyaloğa açık olduğunu belirterek, başta Şam hükümeti olmak üzere bazı çevrelerin çözüm diyaloglarını çıkmaza sürdüğünü vurguladı.

Suriye hükümetinin krizin çözümü için hiçbir ciddi adım atmadığını belirten İlham, “Suriye hükümeti krizin çözümü için sadece askeri seçeneği ön görüyor. Suriye muhalefeti de Şam’dan farksız değil. MSD olarak krizin çözümü için her kesimle diyalog kurmaya hazırız” diye konuştu.

Kürt ulusal birliği çalışmalarına dikkat çeken İlham, ulusal birliğin sağlanmasının Suriye krizinin çözümüne kapı aralayacağını belirtti.

Toplantının ikinci aşamasında konuşan Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Yürütme Meclisi Eş Başkanı Berîvan Xalid, “Tarihten bu yana Suriye’de yaşayan halklar, halkların kardeşliği esaslarına göre bir arada yaşıyor. Bazı çevreler sürekli olarak halkların birlikte yaşamasını bozmaya çalıştı. Bu çevrelerin çabaları her zaman boşa çıktı. Son olarak kurulan Özerk ve Sivil Yönetimler bunun ispatıdır” şeklinde konuştu.

Özerk Yönetim kurumlarının bölgeyi yeniden inşa ettiğini vurgulayan Berîvan, şimdiye kadar Şam yönetimi tarafından dikkate alınmayan ve hizmet edilmeyen halklara Özerk Yönetim’in yeniden hizmet ulaştırdığını belirtti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.