İHD Hristiyan yurttaşlara dönük ırkçı saldırıyı kınadı

İHD Hristiyan yurttaşlara dönük ırkçı saldırıyı kınadı

İHD Hristiyan yurttaşlara dönük ırkçı saldırıyı kınadı

A+A-

İHD Hatay Şubesi, Hristiyan yurttaşlara dönük ırkçı saldırıyı kınayarak, saldırının sorumlularının bulunup cezalandırılmasını istedi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Hatay Şubesi, Hatay’ın Altınözü ilçesine bağlı Sarılar Mahallesi’nde Hristiyan yurttaşlara dönük yapılan saldırıya açıklamayla tepki gösterdi. Sarılar Mahallesi gençlerinin kurduğu Sarılar Mahallesi Sosyal Yardımlaşma ve Kültürel Gelişim Derneği’nin çabaları ve Altınözü Kaymakamlığı’nın desteğiyle Sarılar Mahallesi’nin girişindeki duvarlara bir sokak sanatçısı aracılığıyla resimler çizdirildiğini aktaran Örgütlenme Sekreteri İbrahim Bayrakçıoğlu, bu resimlerin bazılarına Paskalya Bayramı’na ithafen  “EASTER” yazdırıldığını dile getirdi.

‘CEZASIZLIK HUKUKU’

Bayrakçıoğlu devamla şöyle konuştu: “Çit şeklinde yapılan resmin alt kısmına yazılan ‘EASTER’ kelimesinde yer alan ‘T’ harfi haç şeklinde çizilmiş, ayrıca çarmıha gerilen Hz. İsa’nın başına takılan dikenli taç figürü de ‘T’ harfinin etrafında betimlenmiştir. Hafta sonu kimliği belirsiz kişi veya kişilerce mahallenin girişine çizen bu resimlerdeki haç şeklindeki ‘T’ harfi sert cisimlerle kazınarak silinmiştir. Türkiye‘de bu anlamda pek çok kesime yönelik saldırıların yaşanmasının nedeni cezasızlık ortamının oluşturulup, sürdürülmesidir. Altınözü ilçesine bağlı Hristiyanların çoğunlukta İnsan Hakları Derneği Hatay Şubesi olarak öncelikle bir din inanca dönük yapılan bu saldırıyı kınıyoruz. Nefret suçlarının Türkiye’de gündelik hayatın bir parçası haline geldiğini görmekteyiz. Nefret suçları işleyen, ayrımcı söylemler ve eylemler üretenlere karşı cezasızlık politikalarına son verilmeli. Altınözü ilçesine bağlı Sarılar Mahallesi Hristiyanların yaşadığı mahallenin girişindeki duvarlara yapılan resimlerin içindeki kutsal simgelere yönelik gerçekleştirilen bu saldırıyı yapanların soruşturulması ve cezalandırılması için resmî kurumları göreve çağırıyoruz.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.