İdris Barzani'nin el yazısı ile yazdığı mektup yayınlandı

İdris Barzani'nin el yazısı ile yazdığı mektup yayınlandı

Özgürlük Hareketi liderlerinden Şehit İdris Barzani'ye ait el yazısı ile yazılmış ve mücadelenin geliştirilmesini teşvik eden mektup yayınlandı.

A+A-

Haber Merkezi- Amerika'da yaşamını sürdüren eski Peşmerge ve tanınmış Kürt şahsiyeti Bextiyar İzet Dergeleyi, özgürlük mücadelesi yıllarında Kürt liderlerin kendi el yazıları ile yazdıkları mektupları içeren bir makale yayınladı.

Yayınlanan bu makalede Şehit İdris Barzani'nin Amerika'dayken Bextiyar Dergele'nin kardeşi Kameran İzzet'e gönderdiği mektupta yer almakta.

 İdris Barzani, Kürt dilbilgisi ruhu ile en sade biçimde kaleme aldığı el yazısı mektubunda, mücadelenin geliştirilmesi ve güçlendirilmesine ilişkin umudunu dile getirerek, mücadelenin süreklileşmesine ilişkin temennilerini dile getirmekte.

 22.03.1978'de kaleme aldığı mektubunda İdris Barzani, vicdanlı her Kürt bireyinin her nerede ve hangi koşullarda olursa olsun, halkının sorunlarının çözümünü esas alacağını ve en iyi çalışmalara imza atacağını ifade ediyor.

 İdris Barzani, Kürt halkının ölümsüz lideri Mela Mistefa Barzani'nin oğlu ve 1944 yılında Kürtlüğün ve direnişin merkezi Barzan köyünde hayata gözlerini açtı.

İdris Barzani, 1943 – 1945 yılları arası Kürt halkının büyük mücadele ve fedakarlıkla kazandığı tarihi Mihabad Kürt Cumhuriyetinin ilan edildiği yıllarda dünyaya geldi.

Ölümsüz Kürt Lideri Mela Mistefa Barzani, o dönemin tarihi sorumluluklarına cevap olabilmek ve Kürt ulusal mücadelesini üst seviyelere çıkartabilmek için 1947 yılında, 500 yoldaşı ile birlikte Sovyetler Birliğine uzun bir yolculuk başlattı.

Ölümsüz Kürt Lideri Mela Mistefa Barzani'nin tarihi Sovyetler Birliği yolculuğu esnasında daha 4 yaşında olan Şehit İdris Barzani, ailesi ile kaldığı Kürdistan'da Irak rejim güçlerinin ağır baskı ve zulmüne maruz kaldı.

11 yıl boyunca İdris Barzani ve ailesi, Irak rejim güçlerince Basra, Musul ve Bağdat'ta sürgün hayatı yaşamak zorunda kaldı.

Şehit İdris Barzani, Ölümsüz Lider Mela Mistefa Barzani'nin Sovyetler Birliği'nden (14 Temmuz 1958) döndüğü sürece kadar bütün acı ve zorlanmalara rağmen Bağdat'ta tahsiline devam etti.

Babası ve ölümsüz Kürt Lideri Mela Mistefa Barzani'yi uzun bir ayrılıktan sonra tekrardan görebilmek Şehit İdris Barzani'ye büyük bir moral ve mutluluk kaynağı oldu ve Şehit İdris Barzani bundan sonraki dönem kendi ata toprağına, Kürdistan'a dönerek yaşamına ve mücadelesine devam etti.

Basnews

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.