İdam cezası verilen Kürt imam için 242 imamdan İran yargısına ortak mektup

İdam cezası verilen Kürt imam için 242 imamdan İran yargısına ortak mektup

.

A+A-

Hengaw İnsan Hakları Örgütü, 11 Şubat’ta Urmiye Mahkemesi, Rojhilat’ın Bokan ketinden olan Kürt İmam Muhammed Xizir hakkında idam cezası verdiğini bildirmişti.  Doğu Kürdistan'nın farklı kentlerinde 242 Kürt  imam İran mahkemesine Muhammed Xizir hakkında verilen idam cezasının bozulması için ortak bir mektup gönderdi.

 

İmamların ortak mektubunda, “Mele Muhammed Xizir hakkındaki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Yasalara göre Mele Muhammed özel bir mahkemede yargılanması gerekir. Şoreş Mahkemesi’nin mele Xizir’ı kapalı bir biçimde yargılaması yasa dışıdır. İran yargısına, Muhammed Xizir’ın dosyasını özel bir mahkemeye gönderip özgürlüğünün yolunu açması çağrısında bulunuyoruz” denildi.

 

Mele Muhammed Xizir Jina Emini eylemleri esnasında katledilen Esed Rehîmyan’ın cenaze töreninde yaptığı konuşmasından dolayı gözaltına alınmıştı. Mele Muhammed yaklaşık bir yıl cezaevinde kaldıktan sonra hakkında idam cezası verildi. Mele Muhammed Jina Emini gösterileri boyunca göstericilere desteğini açıklamış ve iran devletinin güç kullanımını eleştirmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.